Cazul politistului mort: Oprea, comparat cu Ceausescu. "Megalomania lui era binecunoscuta"

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 21:05
7800 citiri
Cazul politistului mort: Oprea, comparat cu Ceausescu. "Megalomania lui era binecunoscuta"
Foto: Guvernul Romaniei

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban povesteste pe o retea de socializare un episod inedit legat de vicepremierul Gabriel Oprea, reamintind, printre altele, ca acesta a fost bodyguardul liderului minerilor, Miron Cozma, suspect in dosarul Mineriadei, redeschis zilele acestea.

"Megalomania lui Gabriel Oprea era binecunoscuta de toti politistii din Ministerul de Interne. Va povestesc ce am vazut cu ochii mei. La Targoviste, Mitropolitul Nifon a organizat o mare serbare religioasa de celebrare a Sfantului Nifon, la care am participat si eu. M-am deplasat de la Bucuresti la Targoviste pe DN 7 si de la Tartasesti pe DN 71. Ce mi-a fost dat sa vad de-a lungul drumului nu am vazut nici pe vremea lui Ceausescu.

La fiecare intersectie a drumului national cu un drum judetean sau cu un drum comunal era un echipaj de politie (ganditi- va ca sunt zeci de astfel de intersectii). M-am intrebat tot drumul ce s-a intamplat de este politie la fiecare intersectie. Oare cine vine la Targoviste de s-au luat astfel de masuri de siguranta? Stiam ca presedintele Iohannis nu participa la eveniment. M-am gandit ca pentru Ponta s-o fi facut mobilizarea asta exceptionala.

Cand am ajuns la Targoviste am aflat beneficiarul acestei mobilizari comunistoide. Nu era nimeni altul decat Gabriel Oprea. Asta in conditiile in care legea permite insotirea cu coloana oficiala (nota bene: coloana oficiala, nu zeci de echipaje la fiecare intersectie) doar a 4 demnitari: presedintele Romaniei, premierul, presedintele Senatului si presedintele Camerei Deputatilor", relateaza pe Faebook Ludovic Orban.

Marturii socante in cazul politistului mort in timpul misiunii de a-i deschide coloana oficiala lui Oprea

Aberatia zilei: Operatiunea "Musamalizarea"

Deputatul liberal se intreaba daca nu cumva Gabriel Oprea poate fi acuzat de abuz in functie, pentru ca si-a folosit subalternii in propriul interes.

"Oare nu este un grosolan abuz in functie comis de cel care molfaie sforaitor interesul national la fiecare propozitie icnita poticnit din putul gandirii bodyguardului lui Miron Cozma? Apropo, pe el nu il intreaba nimeni nimic? Macar despre mineriade? Ca tot este de actualitate. Ca si mersul... in coloana de la masa la somnic...", comenteaza ironic Ludovic Orban.

Avea dreptul Gabriel Oprea sa beneficieze de coloana oficiala? Ce spune un fost ministru de Interne

Tariceanu este al doilea om in stat, dar nu are coloana oficiala. Ce spune despre demisia lui Oprea

Politistul Bogdan Gigina, mort la varsta de 28 de ani dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda, a fost inmormantat vineri la pranz. De la ceremonie a lipsit ministrul de Interne Gabriel Oprea, care nu a dat pana la aceasta ora raspuns la niciuna dintre intrebarile adresate public de jurnalisti.

Conform informatiilor aparute in mass-media, politistul deschidea, marti seara, coloana oficiala a lui Gabriel Oprea, care, potrivit legii, nu avea dreptul in acel moment la ea, pentru ca ministrul se deplasa in interes personal.

In plus, afara ploua si era foarte frig, iar politistii de la Rutiera spun ca in asemenea conditii nu se iese cu motocicleta.

A inceput urmarirea penala in cazul politistului mort in groapa - Facea parte din coloana lui Oprea (surse)

E oficial: Politistul mort dupa ce a cazut in groapa era in coloana oficiala a lui Oprea

Inca un accident cu un politist din coloana lui Oprea, in septembrie: TVR spune de ce nu a dat stirea, desi a avut echipa acolo

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ludovic Orban Gabriel Oprea coloana, #Orban Oprea politist mort , #ministru de Interne