Cazul politistului mort: Parchetul Capitalei analizeaza daca are competenta

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 17:46
2122 citiri
Cazul politistului mort: Parchetul Capitalei analizeaza daca are competenta
Foto: B1TV

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti vor trimite la alta unitate de parchet dosarul politistului care a murit dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa, daca vor rezulta indicii care sa atraga o alta competenta.

Parchetul Capitalei informeaza vineri ca a fost sesizat, la data de 20 octombrie 2015, cu privire la un accident rutier produs la aceeasi data, in Bucuresti, soldat cu decesul agentului de politie Bogdan Cosmin Gigina si a deschis un dosar penal care are ca obiect infractiunea de ucidere din culpa.

"Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, ca unitate de parchet intai sesizata, efectueaza cercetari cu privire la toate aspectele privind accidentul rutier produs la data mai sus mentionata, iar in situatia in care vor rezulta indicii care sa atraga o alta competenta se va proceda in conformitate cu dispozitiile legale incidente", mai sustine Parchetul Capitalei.

Pana in prezent, in cauza au fost efectuate o serie de acte de urmarire penala precum: audierea unor martori, solicitarea unor inscrisuri si informatii de la diferite institutii, ridicarea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere.

Marturii socante in cazul politistului mort in timpul misiunii de a-i deschide coloana oficiala lui Oprea

Societatea civila reactioneaza: Mai multe ONG-uri si mii de internauti cer demisia lui Oprea

Politistul avea 28 de ani, era casatorit si lucra de opt ani in Ministerul Afacerilor Interne.

El a murit la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost transportat dupa ce, in seara zilei de 20 octombrie, a fost implicat intr-un accident in timp ce se afla in misiune.

A inceput urmarirea penala in cazul politistului mort in groapa - Facea parte din coloana lui Oprea

Politia Capitalei a anuntat ca politistul se afla in coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea.

Avea dreptul Gabriel Oprea sa beneficieze de coloana oficiala? Ce spune un fost ministru de Interne

"Politistul Bogdan Cosmin Gigina se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu specifice politiei rutiere, conform reglementarilor legale in domeniu, fiind angrenat in dispozitivul mobil si fix de fluidizare a traficului rutier in Bucuresti, asigurand deplasarea in siguranta a coloanei oficiale, precum si a celorlalti participanti la trafic", a precizat Politia Capitalei.

Potrivit martorilor, politistul a pierdut controlul asupra motocicletei si nu a mai putut evita impactul cu gardul ce imprejmuia o groapa sapata in asfalt.

Conform Politiei Capitalei, incidentul s-a produs pe strada Stirbei Voda din Bucuresti, iar groapa fusese sapata de o companie de gaze.

Quarterly Report - Editia 4

Pericolul extremist crește în Europa. Formațiunea xenofobă și eurosceptică Partidul Libertății, pe primul loc în sondajele pentru europarlamentare în Austria
Pericolul extremist crește în Europa. Formațiunea xenofobă și eurosceptică Partidul Libertății, pe primul loc în sondajele pentru europarlamentare în Austria
Mai mult de un sfert dintre austrieci indică că vor vota cu formaţiunea xenofobă, eurosceptică şi prorusă Partidul Libertăţii (FPOe), la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie. Potrivit...
Burduja vrea ca Arenele BNR să treacă în administrarea Primăriei București: „Trebuie urgent investit în infrastructura sportivă”
Burduja vrea ca Arenele BNR să treacă în administrarea Primăriei București: „Trebuie urgent investit în infrastructura sportivă”
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a afirmat miercuri, 29 mai, că Arenele BNR trebuie deschise pentru bucureşteni, menţionând că, atunci când va câştiga mandatul de...
#Parchet politist mort coloana Oprea, #Gabriel Oprea dosar politist mort , #ministru de Interne