Cazul politistului ucis: Motociclistii se mobilizeaza, sambata, in Bucuresti

Sambata, 24 Octombrie 2015, ora 07:31
8293 citiri
Cazul politistului ucis: Motociclistii se mobilizeaza, sambata, in Bucuresti
Foto: Facebook / Pe Motoare

Accidentul grav produs marti seara, in urma caruia si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina, a mobilizat comunitatea cluburilor moto din Romania, care organizeaza sambata o actiune de comemorare a tanarului mort in timp ce deschidea coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea.

Astfel, toti motociclistii din Romania sunt invitati sa aprinda lumanari sambata seara, in memoria politistului Bogdan Gigina, se arata pe site-ul pemotoare.ro.

"La intalnire poate participa orice motociclist, indiferent ca poarta sau nu vesta, atata timp cat respecta regulamentul ce se regaseste mai jos. Actiunea nu este una de protest, ci una de comemorare, asadar participantii sunt rugati sa se comporte ca atare", precizeaza organizatorii.

Societatea civila reactioneaza: Mai multe ONG-uri si mii de internauti cer demisia lui Oprea

Comunicatul integral remis presei de Comunitatea Cluburilor Moto din Romania:

"Evenimentele nefericite nu pot lasa o intreaga comunitate fara reactie. Astfel, Comunitatea Cluburilor Moto din Romania tine sa transmita condoleante familiei politistului Bogdan Gigina.

Totodata, Comunitatea Cluburilor Moto anunta organizarea unei actiuni comemorative, sambata, pe 24 octombrie, la ora 19, pe bulevardul Stirbey Voda la locul accidentului. Scopul este de a aduce un ultim omagiu omului si motociclistului Bogdan Gigina.

Motociclistii vor aprinde lumanari si vor tine un moment de reculegere pret de 10 minute, apoi se vor retrage in liniste.

Mentionam ca aceasta Comunitate a Cluburilor Moto din Romania este formata din mai multe entitati proprii, distincte, organizate sub forma cluburilor si a asociatiilor moto si nu doreste sa instige la acte de violente, ura, sau vandalism. Totodata, cerem tuturor participantilor respectarea normelor morale ce se impun la un astfel de eveniment nefericit.

Cazul politistului mort: Bogdan Gigina a facut parte din trei coloane oficiale in ziua accidentului

REGULAMENT:

- Pe bulevardul Stirbey Voda se va parca "in spic" - cu roata spate la bordura. Deschizatorul de cale va ajunge pana ~100 m de intersectie pentru a lasa loc necesar traficului sa se desfasoare in bune conditii.

- Candelele se vor aprinde in locul gropii (acoperita ulterior) - va rugam sa aveti la voi candele acoperite, nu lumanari de tip pastila.

- Fiecare participant va purta pe brat O BANDEROLA ALBA

Actiunea NU este un protest, ci o actiune comemorativa, astfel ca NU SUNT ACCEPTATE:

- Motoare turate

- Scandari (de orice tip: politice, sociale, etc)

- NU sunt permise acte de vandalism

Rugam toti participantii sa respecte LINISTEA si SOBRIETATEA unui astfel de eveniment!"

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#protest motociclisti Oprea coloana , #ministru de Interne