E oficial: Politistul mort dupa ce a cazut in groapa era in coloana oficiala a lui Oprea

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 12:07
11196 citiri
E oficial: Politistul mort dupa ce a cazut in groapa era in coloana oficiala a lui Oprea
Foto: Digi 24 TV

Politistul care a murit, marti seara, dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda, se afla in coloana oficiala a ministrului de Interne, Gabriel Oprea, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane care confirma informatii aparute miercuri in presa.

Un politist din Bucuresti a murit dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa - UPDATE (Video)

"Politistul se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu specifice Politiei Rutiere, conform reglementarilor legale in domeniu, fiind angrenat in dispozitivul mobil si fix de fluidizare a traficului rutier in municipiul Bucuresti, asigurand deplasarea in siguranta, a unei coloane oficiale, precum si a celorlalti participanti la trafic.

Coloana oficiala a viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, de care demnitarul beneficia in conditiile legii, se deplasa cu o viteza adaptata la conditiile meteo si de trafic existente, pe traseul Baneasa - P-ta. Presei Libere - Arcul de Triumf - P-ta. Charles de Gaulle - P-ta. Victoriei - Bd. Uranus - Str. Stirbei Voda, dupa ce acesta participase la o activitate in cadrul unei institutii din domeniul securitatii si ordinii publice", se precizeaza in comunicat.

Sursa citata mai spune ca, imediat dupa producerea accidentului, coloana oficiala s-a oprit la fata locului si au fost dispuse masuri pentru mobilizarea echipajelor medicale in vederea acordarii primului ajutor.

Apoi, politistul a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

A inceput urmarirea penala in cazul politistului mort in groapa - Facea parte din coloana lui Oprea (surse)

"Ministrul Afacerilor Interne a comunicat cu secretarul de stat Raed Arafat si cu ceilalti decidenti din conducerea MAI, pentru interventia de urgenta a echipajelor SMURD si informarea permenenta in legatura cu evolutia situatiei. S-a tinut legatura cu echipajele SMURD si cu Spitalul Universitar, iar ministrul de Interne a fost permanent informat", se mai arata in comunicat.

In ceea ce priveste atentionarea gropii, Politia Rutiera afirma ca "la locul producerii accidentului existau elemente de semnalizare a lucrarii".

Insa, in ceea ce priveste modul in care erau amplasate, daca respectau sau nu normativele legale, urmeaza sa se stabileasca pe parcursul anchetei aflate in instrumentarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Politia Rutiera reaminteste ca Parchetul Tribunalului Bucuresti a inceput urmarirea penala in acest caz.

Un politist de la Brigada Rutiera a murit, marti seara, dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe un bulevard din Capitala unde au loc lucrari.

El a fost preluat urgent de la fata locului si transportat la Spitalul Universitar, insa manevrele de resuscitare au esuat, au declarat pentru Mediafax surse medicale. Barbatul avea 28 de ani si lucra de la 20 de ani la Brigada Rutiera a Capitalei.

I.O.

Citește și:
Ministrul român al Apărării, despre riscul ca Putin să folosească o armă nucleară tactică: ”România nu se teme de un atac”
Ministrul român al Apărării, despre riscul ca Putin să folosească o armă nucleară tactică: ”România nu se teme de un atac”
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat joi, 1 decembrie, că România nu se teme că va fi atacată, în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei, dar că trebuie să fie pregătită...
Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni a vizitat comunitatea de români din Chicago
Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni a vizitat comunitatea de români din Chicago
Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a efectuat în perioada 26-30 noiembrie, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Chicago. Acolo, demnitarul...