Minivacanta de 1 Mai, pazita de zeci de mii de politisti. Atentie unde faceti gratare!

Vineri, 01 Mai 2015, ora 08:56
6340 citiri
Minivacanta de 1 Mai, pazita de zeci de mii de politisti. Atentie unde faceti gratare!

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a transmis ca peste 36.000 de politisti, jandarmi, politisti de frontiera si pompieri isi vor desfasura activitatea pe teren in perioada minivacantei de 1 mai.

Intr-o videoconferinta sustinuta joi, vicepremierul a discutat cu prefectii si sefii structurilor teritoriale ale MAI, avand ca tema masurile de ordine si siguranta publica dispuse in perioada 1-3 mai.

"Anul trecut, pe litoral si-au petrecut minivacanta de 1 Mai peste 50.000 de turisti. Si, pentru ca vremea se anunta in general frumoasa, probabil ca si anul acesta vor fi foarte multi.

(...) Pentru asigurarea unui climat general de siguranta, incepand de astazi si pana pe data de 3 mai, peste 36.000 de politisti, jandarmi, politisti de frontiera si pompieri vor fi in serviciu, desfasurand misiuni specifice ocazionate de aceasta perioada.

Dispozitivul este similar celui pe care l-am mobilizat si de Paste, cand nu au fost inregistrate incidente grave, menite sa afecteze climatul de normalitate si siguranta publica. Vom avea in teren 23.500 de politisti, 5.400 de jandarmi, 4.100 de pompieri si 3.500 de politisti de frontiera.

(...) Peste 9.700 de politisti vor actiona suplimentar fata de dispozitivul zilnic, pentru asigurarea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica. Efectivele vor fi concentrate in statiunile turistice, dar si in zonele de agrement sau in perimetrele manifestarilor publice", a declarat Gabriel Oprea, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Mini-vacanta de 1 mai cu gratare si iarba verde? Tot mai multi romani se relaxeaza in Bulgaria sau Dubai

Ministrul a precizat ca, pentru fluidizarea traficului si pentru prevenirea accidentelor rutiere, in aceasta perioada vor fi in misiune 3.600 de politisti rutieri, sprijiniti de alti 3.600 de politisti de ordine publica.

"Pe langa masurile de dirijare a circulatiei, acestia vor actiona zilnic, in medie, cu 420 de aparate radar, pentru a-i descuraja si sanctiona pe vitezomani. Pentru ca sunt asteptate valori de trafic ridicate pe Autostrada A2, am dispus deja ca Inspectoratul General de Aviatie al ministerului nostru sa asigure, la solicitarea Politiei Romane, resurse de zbor pentru monitorizarea circulatiei.

Dispozitive suplimentare de politie rutiera vor fi amplasate la iesirile din Bucuresti, pe DN1, in zona statiunilor turistice de pe litoral si de pe Valea Prahovei. Sunt preconizate cresteri ale valorilor de trafic pe DN65 Pitesti-Craiova, DN39 Constanta-Vama Veche si DN6 Bucuresti-Alexandria", a mai precizat vicepremierul.

Minivacanta de 1 mai - care e programul bancilor

Totodata, acesta a anuntat ca 250 de jandarmi special pregatiti pentru interventii montane care presupun salvarea si evacuarea turistilor aflati in situatii de risc se vor afla in statiunile montane.

"Pentru a asigura interventiile medicale de urgenta, in intreaga tara vor fi disponibile 285 de echipaje SMURD si 745 de echipaje de ambulanta. In sprijinul acestora, vor putea interveni 14 elicoptere ale ministerului nostru care vor asigura misiunile aero-medicale", a mai spus ministrul de Interne.

Gratarele la control! Comisarii Garzii de Mediu vor patrula cu politisti si jandarmi

De asemenea, tot joi, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntrat ca in perioada minivacantei de 1 mai comisarii Garzii Nationale de Mediu vor controla locurile amenajate pentru picnic si zonele unde se vor face gratare, informeaza Mediafax.

Comisarii vor organiza echipe de control care vor patrula in zonele frecventate de turisti, iar acestora li se vor alatura politisti locali si angajati ai Jandarmeriei Romane. In ce ii priveste pe cei care fac gratare in aer liber, acestia risca amenzi de pana la 5.000 de lei daca aprind focul in locuri nepermise si de pana la 2.000 de lei daca arunca gunoiul in locuri neamenajate.

Meteo: Vreme capricioasa de 1 Mai

"Cate doua astfel de echipe mixte vor fi prezente in fiecare judet in parte si vor patrula in zonele traditionale de gratare. Dupa ce vacanta trece, comisarii vor monitoriza felul in care autoritatile locale vor salubriza zonele in care a fost inregistrat aflux mare", a mai precizat ministrul Mediului.

Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#forte ordine 1 mai, #minivacanta 1 Mai, #politisti jandarmi 1 mai, #comisari Garda Mediu control, #Garda Mediu control 1 mai, #control gratare 1 Mai , #ministru de Interne