Oprea: Romania e un stat sigur, care asigura stabilitate in regiune. Angajamentele sunt sfinte

Joi, 06 August 2015, ora 22:28
2363 citiri
Oprea: Romania e un stat sigur, care asigura stabilitate in regiune. Angajamentele sunt sfinte
Foto: Ziare.com

Vicepremierul Gabriel Oprea a aratat, joi seara, in alocutiunea sustinuta la ceremonia organizata la Mausoleul Eroilor de la Marasesti, cu prilejul implinirii a 98 de ani de la luptele de pe Frontul de Est al Primului Razboi Mondial, ca Romania este astazi "un stat sigur, care asigura stabilitate in regiune, mai ales in acest context complicat de securitate".

"Prin curaj si spirit de sacrificiu, armata romana obtinea, in urma cu 98 de ani, o victorie de o importanta strategica cruciala pentru Romania, dar si pentru alianta din care facea parte. Aceeasi armata romana arata acum lumii ca angajamentele sunt sfinte, ca Romania isi respecta partenerii strategici si poate da putere aliantei din care face parte.

Este o onoare si un privilegiu sa fim membri ai NATO, sa fim parte din cea mai puternica organizatie militara din lume si sa avem cele mai importante garantii de securitate din istoria noastra.

Astazi Romania este un stat sigur, care se bucura de aprecierea tuturor partenerilor din Uniunea Europeana si din NATO, un stat care asigura stabilitate in regiune, mai ales in acest context complicat de securitate", a spus Oprea.

Ministrul Afacerilor Interne a apreciat ca prezenta atator oameni la manifestarea de joi seara, de la Mausoleul Marasesti, demonstreaza inca o data ca "spiritul acestei natiuni este viu" si ca patriotismul este o valoare care ii uneste pe romani si in care acestia cred cu tarie.

"Pornind de la aceste valori fundamentale, generatia noastra trebuie sa construiasca adevaratele proiecte importante pentru tara. Avem privilegiul sa fim generatia 'Romania 100', cei care vom aniversa in 2018 un secol de fiinta a statului national, unitar, roman. In calitate de coordonator al comitetului de organizare a acestui program national, consider ca este un moment unic, care trebuie sa ne gaseasca solidari in fata provocarilor istoriei", a incheiat vicepremierul Gabriel Oprea.

Evenimentele de comemorare a eroilor de la Mausoleul Marasesti sunt organizate de Consiliul Judetean Vrancea si Muzeul Vrancea, in parteneriat cu Institutia Prefectului, Primaria si Consiliul Local Focsani, Garnizoana Focsani si Directia Judeteana pentru Cultura.

Pe frontispiciu se afla inscrise cuvintele "Intru Slava Eroilor Neamului" si apar indicate numele localitatilor unde s-au purtat principalele batalii de pe frontul romanesc in Primul Razboi Mondial.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Gabriel Oprea armata romana, #Oprea Romania stat sigur, #Oprea Romania stabilitate regiune , #ministru de Interne