Oprea: UNPR vrea inasprirea legii pentru violatori

Marti, 18 August 2015, ora 22:10
2739 citiri
Oprea: UNPR vrea inasprirea legii pentru violatori
Foto: Antena3

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, marti seara, ca UNPR sustine inasprirea legii pentru violatori.

Declaratia a fost facuta in contextul cazului de la Vaslui, in care cei sapte tineri acuzati ca au violat o fata de 18 ani au fost deja condamnati in prima instanta, primind pedepse de pana la 8 ani de inchisoare.

"Parerea mea este ca in astfel de cazuri de viol, care creeaza o mare sensibilitate in societate, pe buna dreptate, fiindca toti avem copii, trebuie inasprita legea. Nici nu discutam acest lucru si trebuie intervenit in forta si cu profesionalism. (...) Vrem sa facem un proiect de lege, sa il inaintam in Parlamentul Romaniei. Comunitatea, poporul il asteapta", a declarat Oprea intr-o emisiune la Antena3.

Luni, cei sapte tineri care au violat-o pe fata de 18 ani din Vaslui in luna noiembrie 2014, declansand un adevarat scandal national, au aflat sentintele pe fond.

Verdict pentru cei 7 violatori din Vaslui: Cati ani de inchisoare a primit fiecare (Video)

Astfel, Burada Silviu Ovidiu a fost condamnat la sapte ani de inchisoare, plus un an si patru luni spor de pedeapsa. In total, el va sta dupa gratii opt ani si patru luni.

Burlacu Paul Andrei a primit sase ani de inchisoare si un spor de un an de pedeapsa, adica va face sapte ani de puscarie.

Bobalceanu Petrica a fost condamnat la sase ani de inchisoare, plus un spor de un an, adica sapte ani in total.

Boicu Ionut, Rotaru Alin Dumitru si Surleac Ioan vor face fiacare cate 5 ani si 8 luni de inchisoare, iar Avadanei Silviu a fost condamnat la sapte ani.

De asemenea, cei sapte tineri trebuie sa ii plateasca fetei violate daune morale in valoare de 50.000 de lei.

Cei sapte tineri cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani, din localitatea vasluiana Valeni, au fost acuzati ca au sechestrat si violat, timp de mai multe ore, in noiembrie 2014, o eleva de 18 ani, care ulterior a fost transportata la spital.

Tinerii au fost arestati preventiv de Judecatoria Vaslui la trei zile dupa viol, dar la inceputul lunii aprilie aceeasi instanta a decis eliberarea acestora, fiind plasati in arest la domiciliu. Pe 19 iunie, Judecatoria Vaslui a inlocuit masura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

C.B.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Oprea inasprire pedepse viol, #UNPR lege pedepse viol , #ministru de Interne