Peste 15.000 de oameni au semnat petitia pentru demisia lui Gabriel Oprea

Duminica, 25 Octombrie 2015, ora 22:15
7322 citiri
Peste 15.000 de oameni au semnat petitia pentru demisia lui Gabriel Oprea
Foto: Ziare.com

Aproape 15.000 de persoane au semnat petitia online prin care este ceruta demisia ministrului de Interne Gabriel Oprea, initiata de Cristian Ghinea si Catalin Drula in urma accidentului in care si-a pierdut viata, in aceasta saptamana, politistul Bogdan Cosmin Gigina.

Politistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Administratiei si Internelor in momentul in care a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala.

Initiatorii petitiei cu titlul "Demisia, Oprea! Incetati abuzul de coloane oficiale!" il acuza pe ministrul Oprea de abuz de functie "in folosirea ilegala a coloanelor oficiale".

Printre semnatarii petitiei se afla si Monica Macovei.

Eu am semnat petitia pentru demisia ministrului Oprea. Semnati-o si voi!

Posted by Monica Luisa Macovei on Sunday, October 25, 2015

Mai multe organizatii neguvernamentale importante au solicitat demisia vicepremierului, precum si lamurirea unor aspecte esentiale privind tragicul accident.

Societatea civila reactioneaza: Mai multe ONG-uri si mii de internauti cer demisia lui Oprea

Demisia minstrului a fost ceruta si in strada.

La Bucuresti s-a cerut demisia ministrului de Interne: "Oprea face crime, Ponta il sustine!" (Foto & video)

Prezentam in continuare, integral, solicitarile initiatorilor:

  • Solicitam demiterea ministrului Gabriel Oprea pentru abuzul de functie in folosirea ilegala a coloanelor oficiale.

  • Cerem Parlamentului demararea unei anchete privind folosirea coloanelor oficiale in trafic si a insemnelor oficiale de catre masinile oficiale ale institutiilor (inclusiv afisarea insemnelor oficiale pe masini private).

  • Cerem Parlamentului sa legifereze limitarea stricta a coloanelor oficiale doar pentru Presedintele tarii, pentru seful Guvernului si doar pentru situatii de urgenta, necesitatea folosirii trebuind sa fie explicata prin documente publice, transparentizate post-factum, in fiecare caz.

Preda explica de ce se face zid in jurul lui Oprea: E cel care i-a santajat pe toti

  • Solicitam interdictia afisarii logo-urilor, legitimatiilor si insemnelor oficiale ale unor institutii ale statului de catre demnitari, oficiali sau alti angajati ai diverselor institutii (Parlament, ministere, alte autoritati). Exista tendinta intimidarii politiei prin afisarea acestor insemne. Ele trebuie limitate strict pentru folosinta locurilor de parcare ale institutiei si ar trebui sa fie ilegala (asimilabila abuzului de functie) afisarea lor pe drumuri publice.

  • Solicitam demiterea sefilor Brigazii Rutiere a Capitalei si a comisarilor care au permis folosirea ilegala de catre ministrul Gabriel Oprea a coloanei oficiale in data de 20/10/2015 din care a facut parte agentul de politie Bogdan Gigina.

  • Solicitam demiterea si tragerea la raspundere a celor responsabili pentru marcarea lucrarilor publice de pe strada Stirbei Voda.

  • Indemnam soferii sa respecte semnalele luminoase ale ambulantelor, pompierilor si ale altor utilitare de real interes public. Observam cu ingrijorare ca din cauza abuzului de coloane oficiale, autovehiculele care salveaza vieti incep sa fie ignorate. Pot muri oameni din cauza iresponsabiltatii unor demnitari care cred ca timpul lor e prea important ca sa stea cu noi in trafic. Trafic pentru care nu ofera solutii.

Cazul politistului mort: Iohannis: E inadmisibil! Ii poftesc de urgenta pe domnul Ponta si Oprea sa dea explicatii

  • Solicitam autoritatilor sa nu mai abuzeze de resursele Politiei Rutiere, stiut fiind faptul ca o mare parte din timpul de teren al acestora este dedicat insotirii si dirijarii traficului pentru coloanele oficiale.

Vicepremierul Gabriel Oprea nu a facut inca nicio declaratie despre politistul care si-a pierdut viata in timp ce il escorta cu viteza prin Bucuresti.

Quarterly Report - Editia 4

Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”Cred că preşedintele a avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”Cred că preşedintele a avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării şi candidat PSD la alegerile europarlamentare, susţine că preşedintele Klaus Iohannis a avut în spate mai mulţi lideri europeni atunci când şi-a...
Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că, în opinia sa, sistemul de justiție funcționează în mandatul său. Reacția președintelui PSD vine după plasarea sub control...
#petitie online demisie Gabriel Oprea, #demisie Oprea accident , #ministru de Interne