Puterea vrea sa-l scape pe Oprea de motiune. Reactia Opozitiei

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 07:22
2058 citiri
Puterea vrea sa-l scape pe Oprea de motiune. Reactia Opozitiei
Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Dupa ce voci din cadrul coalitiei de la guvernare au precizat ca motiunea depusa de Opozitie impotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, nu poate fi dezbatuta in plenul Senatului, copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a reactionat prompt.

"Am vazut ca Puterea incearca sa puna piedici dezbaterii motiunii simple a PNL contra ministrului de Interne Gabriel Oprea. Dreptul Opozitiei la motiuni nu poate fi contestat, iar opinia publica nu poate fi sfidata prin refuzul dezbaterii acestui subiect in Parlament.

Pozitia PNL e in continuare aceea ca ministrul Gabriel Oprea trebuie sa plece, inclusiv pentru faptul ca e o ancheta in derulare si ea poate fi influentata de ramanerea acestui ministru in functie", a precizat pe Facebook Alina Gorghiu.

PNL a depus motiunea simpla impotriva lui Gabriel Oprea: Sfidare, aroganta, abuz si dispret (Video)

Opozitia a depus, marti, la Senat motiunea simpla indreptata impotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Documentul, intitulat "Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganta, abuz si dispret in desfasurarea functiei publice", este semnat de 49 de senatori liberali si neafiliati.

De ce nu poate fi dezbatuta motiunea PNL impotriva lui Oprea

Insa vicepresedintele UNPR Eugen Nicolicea a sustinut ca motiunea la adresa sefului sau de partid nu poate fi dezbatuta, pentru ca, potrivit regulamentului, presedintele Senatului nu supune dezbaterii motiunile simple care vizeaza finalitati specifice motiunii de cenzura.

"Ar fi bine ca cei care scriu motiunea sa puna mana sa mai citeasca regulamentul. Dupa cum stiti, conform articolului 155, alineatul 2, presedintele Senatului nu va spune dezbaterii motiunile simple care vizeaza finalitati specifice motiunii de cenzura, adica sa retragi increderea cuiva sau sa ceri demiterea cuiva", a declarat vicepresedintele UNPR Eugen Nicolicea.

Cand ar putea fi dezbatuta motiunea impotriva lui Oprea

In schimb, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat ca dezbaterea motiunii impotriva ministrului de Interne a fost programata pentru luni, insa a aratat ca Biroul Permanent este cel care va decide daca acest text va fi dezbatut de plen.

"Eu am obligatia cand primesc o solicitare de motiune simpla din partea parlamentarilor sa o supun discutiei Biroului Permanent si sa programez o data pentru dezbaterea motiunii, daca ea respecta prevederile legale in vigoare. (...) Am programat dezbaterea pentru luni, saptamana viitoare, ora 16:00, dar in prealabil va intra in discutia Biroului Permanent si Biroul Permanent va decide. Nu decide presedintele Senatului in aceasta privinta", a explicat Tariceanu intr-o conferinta de presa, intrebat daca este posibil ca motiunea simpla a liberalilor sa nu intre in dezbaterea plenului.

El a precizat ca nu se pronunta daca textul respecta prevederile legale. "O sa vedem raspunsul Comisiei Juridice", a adaugat Tariceanu.

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 6 al...
#Oprea motiune PNL Senat, #motiune Oprea Parlament , #ministru de Interne