Sindicatele din politie fac zid in jurul lui Oprea: S-a luptat pentru salariile si pensiile noastre

Duminica, 25 Octombrie 2015, ora 19:55
8560 citiri
Sindicatele din politie fac zid in jurul lui Oprea: S-a luptat pentru salariile si pensiile noastre
Foto: snppc.ro

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) sustine ca toti ministrii de interne si alti ministri au beneficiat de protectie, subliniind ca responsabilitatea juridica pentru moartea lui Bogdan Gigina "nu poate fi aruncata asupra ministrului pentru a atinge interesul de moment al unora".

"Daca pe noi nu ne intreaba nimeni cine merita sau nu sa fie ministru de interne, asta nu inseamna ca noi nu avem ceva de spus. Ori in mandatul ministrului Oprea, orice angajat al MAI, poate sa confirme ca am avut foarte multe rezultate pozitive.

Am primit drepturile legale pe care ani de zile nimeni nu le mai acorda, am beneficiat cea mai buna logistica din ultimii 15 ani, iar pentru salarii si pensii am vazut ca, impreuna cu sindicatele, se poate lupta cineva si pentru noi, cu rezultate reale.

La Bucuresti s-a cerut demisia ministrului de Interne: "Oprea face crime, Ponta il sustine!" (Foto & video)

Cum pot unii sa creada ca ministrul Oprea poate fi vinovat de moartea colegului nostru, cand este singurul ministru care a facut ceva pentru cei care sunt raniti sau si-au pierdut viata in misiune. Datorita lui, familiile celor care au avut de suferit accidente, sau care si-au sacrificat viata, au simtit ca statul este alaturi si ii ajuta", se afirma in comunicatul SNPPC.

Pozitia SNPPC este sustinuta si de Federatia Politistilor "Sed Lex", Federatia Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania "Al.Ioan Cuza" si Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual.

Sindicalistii afirma ca toti ministrii de interne "si alti ministri au beneficiat de protectie", "firesc" si adauga ca in cazul acestor functii situatiile de urgenta "pot interveni oricand", iar cei care au ocupat aceasta functie cunosc aceasta realitate.

MAI si Politia au trimis doar o parte din datele cerute despre coloana lui Oprea

"In aceste zile fiecare angajat al MAI a trait cu durere ceea ce s-a intamplat cu colegul nostru Bogdan Gigina, indiferent ca suntem politisti, pompieri sau jandarmi, membrii de sindicat sau nu, simpli angajati sau cu functii in conducerea institutiei.

Este evident ca aceasta emotie a fost transformata si se vrea valorificata politic prin atacuri nemeritate la adresa ministrului de interne. E cea mai mare greseala sa stergem tot ce a fost bun si sa limitam totul la acest eveniment nefericit, spunand ca ministrul ar fi vinovat.

Suntem politisti si stim ca responsabilitatea juridica pentru moartea colegului nostru nu poate fi aruncata asupra ministrului pentru a atinge interesul de moment al unora", se mentioneaza in comunicatul SNPPC.

Cazul politistului mort: Iohannis: E inadmisibil! Ii poftesc de urgenta pe domnul Ponta si Oprea sa dea explicatii

In context, se subliniaza nevoia de ratiune, "pentru a nu transforma tragedia familiei Gigina in rafuiala politica" si isi exprima solidaritatea cu vicepremierul Oprea.

Totodata, sindicalistii spun ca ancheta inceputa in acest caz trebuie sa se desfasoare "fara presiuni, fara influente, nepartinitor si fara a inventa vinovati inainte".

"Stim ce inseamna coloana oficiala, stim ce inseamna protectia unui demnitar, stim ce inseamna riscurile meseriei de politist, asa ca nu putem sa ne lasam mintiti de aceasta diversiune.

Sunt cei care acuza pe site-uri cu adevarat interesati de soarta politistilor? Tuturor acestora le transmitem sa nu transforme tragedia familiei Gigina in rafuiala politica.

Dupa atatea zile de emotie, e nevoie de ratiune. Suntem solidari cu ministrul Oprea si il sustinem pentru ca il cunoastem si stim ce a facut pentru angajatii MAI. Nu putem accepta ca, in mod arbitrar, sa se darame tot ceea ce s-a construit pentru aceasta institutie.

Solidaritatea inseamna sa fim alaturi de acest om transformat astazi intr-o tinta politica. Nu stim cine poate sa ceara demisia acestui om, fara sa-l cunoasca si fara sa stie ce a facut pentru sistem.

Ministrul Oprea nu trebuie sa demisioneze. Suntem total de acord ca ancheta trebuie sa se desfasoare fara presiuni, fara influente, nepartinitor si fara a inventa vinovati inainte de a se finaliza ancheta judiciara", adauga sindicalistii in comunicatul citat

Totodata, acestia considera ca orice declaratii publice ale celor implicati in evenimentul in care si-a pierdut viata Bogdan Gigina pot influenta ancheta organelor judiciare.

NOI NU FACEM POLITICA!http://www.snppc.ro/stire.php?id=411&ocid=enhfpS1RL2

Posted by snppc.ro on Sunday, October 25, 2015

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Oprea sindicate Politie, #Oprea accident motociclist, #Oprea politist mort , #ministru de Interne