Va reprosati ceva, domnule ministru?

Sambata, 24 Octombrie 2015, ora 18:00
12015 citiri
Va reprosati ceva, domnule ministru?

"Imi reprosez ca s-a intamplat in timpul mandatului meu nenorocirea asta", spunea Radu Stroe, pe 21 ianuarie 2014, la o zi dupa tragedia aviatica din Muntii Apuseni, fiind intrebat daca isi reproseaza ceva pentru accidentul in care au murit pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion.

Doua zile mai tarziu, Radu Stroe anunta ca isi depune demisia de onoare.

De patru zile este mort si Bogdan Cosmin Gigina, politistul de 28 de ani care a cazut intr-o groapa din asfalt, in Bucuresti, acoperita a doua zi dupa accident, in timp ce se afla in coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea, succesorul lui Radu Stroe.

Potrivit Codului Rutier, functiile de ministru de Interne si de vicepremier NU figureaza printre cele care au dreptul zilnic la coloane oficiale, cu exceptia urgentelor.

Dl Oprea afiseaza o tacere de mormant si nu a oferit nici macar o explicatie, in aceste zile, nici macar un cuvant de condoleante, despre cel care a murit in timp ce se afla in coloana sa oficiala, desi la toate celelalte tragedii in care sunt implicati reprezentanti ai Ministerului de Interne nu face economie de cuvinte pentru a-si exprima suferinta.

"In numele meu personal si al conducerii Ministerului Afacerilor Interne, exprim profundul regret pentru pierderea camaradului nostru. In acest moment tragic, transmit intreaga mea compasiune si solidaritate, tuturor celor care i-au fost apropiati colegului nostru Gheorghe Ionescu. Sincere condoleante familiei si colegilor sai!", spunea Oprea, pe 21 august, dupa moartea lui Gheorghe Ionescu, politistul accidentat intentionat de un milionar turc, pe cand se afla in misiune. In plus, Gabriel Oprea a participat si la funeraliile acestuia.

Profund regret, tragedie, pierdere, condoleante, familie - cuvintele acestea fusesera folosite si pe 21 noiembrie 2014, dupa moartea a 8 militari, in urma prabusirii unui elicopter la Sibiu.

Pe 29 august, un pompier a murit in misiune la Constanta, prilej cu care Gabriel Oprea a prezentat condoleante si mesajul de solidaritate familiei angajatului ISU Constanta.

Politist mort in coloana oficiala: Ponta vorbeste despre "barbarism"

Multe voci din randul politistilor au vorbit, dupa acidentul de marti seara, si l-au criticat sub protectia anonimatului, de teama, pe ministrul de Interne pentru folosirea excesiva a coloanelor oficiale.

Sunt insa si subordonati ai lui Gabriel Oprea care il apreciaza. In acest caz, insa, laudele vin semnate. Exemplul il reprezinta inspectorul general, chestor principal de politie dr. Nelu Pop, care il glorifica pe seful sau, intr-o epistola scrisa in urma cu nici doua luni, intr-o maniera care readuce in memorie poemele destinate regimului odios:

"Reverberatia noastra romaneasca si exprimarea publica a bucuriei Zilei Drapelului a primit conotatii inalte prin participarea inimoasa-demna-barbateasca si insufletirea intregii festivitati de catre ministrul nostru, comandantul nostru, Prim-Ministrul interimar domnul GABRIEL OPREA. Traiesc sentimente de mare respect si aprecieri, alaturi de ceilalti colegi ai nostri din minister, fata de OMUL MINISTRU si MINISTRUL OM - din fruntea Internelor.

(...) De mult asteptam un om care sa ne adune intr-o echipa, sa faca armonie, sa tina la oameni, sa-i determine, sa le ajute familiile celor cazuti la datorie.. De mult asteptam... Si Dumnezeu l-a adus la noi, la Interne, pentru a implini si tine toate acestea, pe domnul GABRIEL OPREA - MINISTRUL OM! (...) "

Multi au crezut si poate inca mai cred in idealurile "interesului national" si in mistificarile reprezentate de acesta, invocat de Gabriel Oprea cu o figura grava de fiecare data cand se incepea vreo discutie politica.

Destui sunt si cei care l-au privit ca pe un patriot, pe fondul slabirii din ultimele luni a celui care a inundat Romania cu "mandria de a fi roman", in campania pentru alegerile prezidentiale din 2014.

Dar dincolo de prevederile legale, de discutiile despre coloana oficiala si importanta misiunii, de acuzatiile de musamalizare, de dezvaluirile martorilor si de cererile de demisie, ramane familia tanarului politist.

Eu nu sunt printre cei care cer demisia lui Gabriel Oprea, fie din functia de vicepremier, in care s-a remarcat ca loctiitor al lui Victor Ponta, in perioada in care acesta a fost plecat la operatie in Turcia - acelasi Ponta "fara niciun Dumnezeu" -, fie din cea de ministru de Interne.

In schimb, eu o sa-i doresc domnului Gabriel Oprea sa mai ramana in Guvern si in Parlament zeci de ani de acum inainte. Sa fie transportat cu coloana oficiala la intalniri urgente si in interesul national, sa se bucure de imunitate si de celelalte privilegii ale functiilor ocupate, sa fie ales incontinuu. Pentru ca in functiile pe care le detine a ajuns si dupa ce a fost ales, votat de populatie in Parlament.

Cu ajutorul romanilor a ajuns al doilea om in Guvern si sef peste toti politistii din tara, numit acolo de Victor Ponta. Demisia lui nu va aduce inapoi singurul copil al unor parinti. Iar in urmatorii zeci de ani, dl Oprea, din coloanele sale oficiale, si romanii, din sectiile de vot, sa-l aiba mereu pe constiinta pe Bogdan Cosmin Gigina. Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita.

Un miliardar celebru va dona lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump
Un miliardar celebru va dona lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump
Elon Musk intenționează să acorde 45 de milioane de dolari pe lună unui Super Pac axat pe alegerea lui Donald Trump, începând din iulie, arată Wall Street Journal. Miliardarul din...
Declarația pe care președintele Joe Biden o regretă acum. A fost făcută cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat: "Este timpul să-l țintim pe Trump"
Declarația pe care președintele Joe Biden o regretă acum. A fost făcută cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat: "Este timpul să-l țintim pe Trump"
Preşedintele american Joe Biden a declarat luni, într-un interviu pentru NBC, că a făcut o "greşeală" cerând "ţintirea" lui Donald Trump, cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat...
#Gabriel Oprea politist mort, #musamalizare moarte politist, #politist coloana oficiala Oprea, #Gigina politist mort, #Oprea politist coloana oficiala , #ministru de Interne
  1. Un miliardar celebru va dona lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump
  2. Declarația pe care președintele Joe Biden o regretă acum. A fost făcută cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat: "Este timpul să-l țintim pe Trump"
  3. Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
  4. Elena Lasconi, atac discret la Nicolae Ciucă după ce și-a anunțat candidatura la prezidențiale. "Nu mă deranjează cu cine o să intru în turul 2"
  5. Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcția de președinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
  6. Ordonanța care prevede restituirea permiselor dacă nu se primesc analizele în 72 de ore a fost publicată în Monitorul Oficial
  7. ”Deputatul Shaormă” vrea să spele imaginea mentorului său Dumitru Buzatu. Războiul absurd pe care îl duce cu presa
  8. Dezbateri cu scântei în Parlament la adoptarea ”legii urșilor”. Deputat USR: „Mimați / V-ați urcat pe o tragedie”
  9. Donații dubioase ale unor candidați AUR cu venituri modeste, puși pe poziții neeligibile. „Ne întrebăm de unde provin aceşti bani”
  10. ”Triumful corectitudinii” la Primăria Sectorului 5. Cum plănuiește fiul lui Piedone să cheltuiască 20 de milioane de lei