Oprea anunta infiintarea unui centru de traumatologie si toxicologie la Iasi

Duminica, 02 Octombrie 2011, ora 23:45
1793 citiri
Oprea anunta infiintarea unui centru de traumatologie si toxicologie la Iasi

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a declarat, duminica, la Iasi, ca-i va prezenta primului ministru, luni, alaturi de ministrul Sanatatii, un proiect privind infiintarea unui Centru de Traumatologie si Toxicologie la Iasi.

Anuntul lui Oprea vine in contextul in care parlamentarii PDL de Iasi au cerut Guvernului sa nu schimbe destinatia Institutului Regional de Oncologie pentru infiintarea unui alt spital, asa cum a sustinut in mai multe randuri deputatul Tudor Ciuhodaru, care a revenit in UNPR in urma cu cateva zile.

"Am avut sarcina trasata de guvern, atat eu cat si ministrul Sanatatii, pe de o parte sa fac un inventar al numarului de paturi la Spitalul Militar din Iasi, dar si de la alte unitati medicale", a spus ministrul Apararii, la finalul unei intalniri care a avut loc la sediul Prefecturii din Iasi.

Oprea a adaugat ca are o nota de fundamentare semnata de autoritatile locale prin care se doreste infiintarea Centrului de Traumatologie si Toxicologie si a asigurat ca Guvernul va sprijini realizarea unitatii spitalicesti.

Centrul de Traumatologie si Toxicologie va fi in subordinea directa a Ministerului Sanatatii si va functiona in cladirile fostului Spital "Sf.Ioan", desi aceasta unitate a fost recent comasata cu Spitalul "Sf.Spiridon" din Iasi.

"Am siguranta ca vom primi circa doua milioane euro pentru modernizarea actualului loc unde se desfasoara activitatea fostul Spital 'Sf.Ioan'", a spus, la randul lui, seful Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad.

Deputatul Tudor Ciuhodaru a subliniat ca in noul Centru se va rezolva intreaga patologie traumatica si toxicologica astfel incat un pacient sa nu mai fie plimbat intre spitale.

"Se naste un nou spital de urgenta, este ceea ce am promis iesenilor ca 'Moartea domnului Lazarescu' va fi un film care nu se va relua pe ecranele din Iasi. Sunt doua structuri medicale care vor fi dotate si finantate corespunzator astfel incat iesenii sa aiba ceea ce si-au dorit - o noua structura de urgenta in care se va rezolva intreaga patologie traumatica si toxicologica in asa fel incat pacientul sa nu mai fie plimbat intre spitale si evident un Spital Oncologic unde se poate trata oricine are nevoie de o astfel de interventie", a declarat Ciuhodaru.

In ultimele zile, in dezbaterea publica locala, Ciuhodaru a fost acuzat ca a revenit in UNPR in urma unei intelegeri care viza infiintarea unui Spital Regional de Urgente in cladirea Institutului Regional de Oncologie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Gabriel Oprea, #centru traumatologie toxicologie, #Institutul Regional de Oncologie , #ministrul Apararii