Oprea, bilant la MApN: Dau astazi raportul cu fruntea sus, mi-am facut datoria

Vineri, 04 Mai 2012, ora 15:05
2074 citiri
Oprea, bilant la MApN: Dau astazi raportul cu fruntea sus, mi-am facut datoria
Foto: TVR Info

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a facut vineri o trecere in revista a activitatii sale desfasurata la MApN si a subliniat cu aceasta ocazie ca cei mai frumosi ani ai carierei sale sunt legati de "aceasta mare si frumoasa familie, Armata Romana".

"Sunt fiu de militar, sunt militar de cariera si toti pasii pe care i-am urmat de-a lungul vietii m-au purtat mereu pe acelasi drum, cu aceasta institutie pe care o iubim cu totii. Din luna decembrie 2009 mi-am asumat responsabilitatea conducerii MApN, intr-o perioada extrem de dificila pentru toti romanii, din toate punctele de vedere.

Am avut de infruntat in primul rand criza economica globala, care a afectat inclusiv bugetul institutiei. Am avut de gestionat, de asemenea, riscuri asociate instabilitatii politice sau guvernamentale. A trebuit sa tinem pasul cu partenerii nostri externi si sa ne onoram angajamentele asumate ca tara membra NATO", a adaugat ministrul Apararii Nationale.

El a subliniat ca meritele pentru tot ceea ce s-a realizat in minister se cuvin echipei pe care a condus-o si a apreciat faptul ca inca de la inceputul mandatului sau a imprimat un stil de lucru bazat pe colegialitate, pe spirit de echipa si pe competenta profesionala.

Oprea a precizat ca in timpul mandatului sau niciun militar activ din Armata Romana nu a fost numit in vreo functie sau avansat in grad pe criterii politice si a subliniat ca a tinut ca institutia pe care o conduce ''sa nu fie tarata in jocuri politice".

"Pentru prima data dupa 1990, in conducerea ministerului au fost numai militari. Ii includ aici pe cei doi secretari de stat care sunt generali in rezerva, iar acest lucru s-a vazut in atitudinea imprimata in toate manifestarile institutiei. Si eu si colegii mei am incercat nu doar sa dam ordine, ci sa dam in primul rand exemplu, prin propriul comportament. Am vorbit mereu despre solidaritate, despre spirit de corp si prin fapte concrete, am dat continut acestor principii.

In actiunile sale, Ministerul Apararii nu a facut deosebiri in functie de culoarea sau de apartenenta politica. De la paradele militare si pana la interventiile pentru limitarea efectelor inundatiilor din 2010 sau ninsorilor din acest an, toate actiunile Armatei au fost neutre si impartiale", a mai spus ministrul Apararii.

Referindu-se la principalele obiective ale mandatului sau el aratat ca acestea au vizat consolidarea credibilitatii armatei in interiorul societatii romanesti, apararea drepturilor militarilor si securitatea acestora.

"Am avut si am pus obiectivele ministeriale deasupra celor politice. Mi-am pus demisia pe masa Guvernului, pentru a apara drepturile militarilor, opunandu-ma, practic, in interiorul Coalitiei, unor decizii alege guvernului din care faceam parte. Am utilizat toate argumentele, inclusiv cele politice, in discutiile cu Guvernul si Coalitie, in privinta rolului si locului Armatei si a militarilor in societatea romaneasca si pentru respectarea drepturilor acestora. Armata si-a consolidat credibilitatea in interiorul societatii romanesti sunt dovezi in plus ca drumul pe care am mers a fost cel corect.

Sunt convins ca militarii activi sau in rezerva stiu ce am facut pentru ei si apreciaza eforturile echipei ministeriale pe care am avut onoarea sa o conduc. I-am simtit aproape in acesti doi ani si jumatate. I-am simtit mai uniti si mai increzatori in viitor. Pentru mine acest lucru este un castig si poate cea mai mare reusita a mandatului meu. Prin urmare, ca militar, in fata colegilor si camarazilor mei si in fata societatii romanesti, dau astazi raportul cu fruntea sus, incredintat de faptul ca mi-am facut datoria", a spus ministrul Oprea.

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#bilant Oprea ministru Aparare, #Gabriel Oprea bilant 2012 , #ministrul Apararii