Oprea taie din cheltuieli la MApN si da banii militarilor din Afganistan

Marti, 11 Mai 2010, ora 16:02
2428 citiri
Oprea taie din cheltuieli la MApN si da banii militarilor din Afganistan
Foto:Arhiva

Ministrul Oprea a decis ca, incepand de luni, sa renunte la masina de serviciu si sa se deplaseze cu masina personala, pe propria cheltuiala, iar cheltuielile cu materiale consumabile pentru cabinet au fost reduse la jumatate, urmand ca economiile sa fie directionate catre militarii din Afganistan.

Astfel, potrivit unui comunicat remis marti NewsIn de Ministerul Apararii Nationale (MApN), ministrul Gabriel Oprea a dispus efectuarea unei analize urgente la nivelul structurilor din minister, pentru a adopta unele masuri menite sa reduca cheltuielile, masuri care ar trebui sa genereze economii la bugetul MApN.

Printre masurile luate de Oprea, in comunicat se arata ca, de luni, ministrul a renuntat la masina de serviciu de la MApN si se va deplasa cu autoturismul personal, pe propria cheltuiala.

De asemenea, cheltuielile cu rechizitele si materialele consumabile pentru cabinetul ministrului au fost reduse cu 50 la suta.

"Aceleasi masuri se aplica, de luni, si pentru consilierii ministrului", se arata in comunicat. Mai mult, Oprea a dispus eliminarea fondului alocat ministrului pentru cheltuielile de reprezentare si protocol.

"Sumele economisite prin reducerea acestor cheltuieli vor fi directionate pentru sustinerea militarilor romani aflati in teatrul de operatii din Afganistan", potrivit sursei citate.

De asemenea, se arata in comunicat, inca de la preluarea mandatului de ministru al Apararii, Oprea doneaza indemnizatia neta de ministru, in valoare de 6.137 lei pe luna, celor 15 copii ai eroilor militari care si-au pierdut viata in teatrele de operatii, in conturile deschise pentru acestia.

Donatii pentru copii

In aceleasi conturi, cu aceeasi destinatie, ministrul doneaza lunar inca 8.863 lei, astfel incat fiecare copil beneficiaza lunar de suma de 1.000 lei. Ministrul apararii nationale va continua sa faca aceste donatii, in fiecare luna, copiilor militarilor decedati in teatrele de operatii, potrivit MApN.

Pe de alta parte, presedintele executiv al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Gabriel Oprea, a deschis luni, in numele UNPR, Fondul "SOLIDARITATEA", la Banca Romana pentru Dezvoltare, iar el si presedintele formatiunii, Marian Sarbu, au donat fiecare cate 8.000 de lei din veniturile personale.

"Presedintele executiv al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, domnul Gabriel Oprea, a deschis luni, 10 mai 2010, in numele UNPR, Fondul SOLIDARITATEA, la Banca Romana pentru Dezvoltare. Presedintele executiv Gabriel Oprea si presedintele Marian Sarbu au donat, in aceasta dimineata, Fondului SOLIDARITATEA, din veniturile personale, cate 8000 lei si vor continua sa faca lunar donatii in contul Fondului", se arata intr-un comunicat al UNPR remis luni NewsIn.

"In aceasta perioada de criza financiara este necesar sa fim solidari, sa fim romani pentru romani. Invitam politicienii, parlamentarii, agentii economici si pe toti cei care doresc sa contribuie, sa faca donatii in contul Fondului "SOLIDARITATEA" deschis de UNPR: RO 54BRDE 441SV06738124410", isi motiveaza progresistii initiativa.

Acestia mai informeaza ca saptamanal, sumele depuse in cont vor fi directionate catre Trezoreria Statului, toate donatiile fiind date publicitatii.

Si presedintele Basescu a declarat ca isi va dona salariul pe lunile din 2009 care au ramas intr-un fond de solidaritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#UNPR cont solidaritatea, #reduceri cheltuieli aparare, #Gabriel Oprea , #ministrul Apararii
Comentarii
Poza sloimul_maltez
sloimul_maltez
rank 1
De unde atata nesimtire si impertinenta la nenea asta cu falci imense (unde mai incape si creierul) ?! Fostul sef al mafiei personale a lui Nastase tocmai vrea sa jefuiasca salariatii bugetari, pensionarii si somerii ca sa cumpere junk-uri de 1,8 mld USD