Gabriel Oprea - UNPR porneste de la 7 la suta P

   

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) este cotata cu 7 procente in preferintele electoratului, a declarat vineri, in exclusivitate pentru AGERPRES, ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, unul dintre liderii viitoarei formatiuni politice.

'Spun anumite sondaje ca plecam cu 7 la suta din prima, iar 43 la suta dintre romani isi doresc un partid de profilul UNPR', a sustinut Gabriel Oprea. Prezent la Piatra Neamt pentru a discuta probleme de natura administrativa cu autoritatile locale, Gabriel Oprea s-a intalnit si cu grupul de initiativa al UNPR din judet, care a reusit sa stranga aproape 14.000 semnaturi pentru infiintarea partidului 'La nivel national am reusit sa strangem peste 130.000 semnaturi, din toate judetele, desi legea ne cerea doar 25.000 semnaturi din 18 judete. Suntem hotarati sa formam un nou partid de centru-stanga si suntem singurul partid care avem in mod declarat si scris, in doctrina, sintagma 'interesul national'" - a afirmat Gabriel Oprea. Intrebat fiind daca UNPR va candida la viitoarele alegeri locale si generale sub sigla proprie sau in parteneriat cu o alta formatiune politica, Oprea a raspuns: 'Sigur, este idealul fiecarui partid sa candideze la alegeri sub sigla proprie si eu va spun ca asta se va intampla cu UNPR'. 'Noi suntem parlamentari independenti si nu am plecat la alte formatiuni politice pentru ca am avut de ales intre partide si principii si am ales principiile. Noi ne bazam pe doi piloni, si anume, dialogul social si interesul national' - a precizat el.

Gabriel Oprea a exclus participarea lui Octav Cozmanca la proiectul UNPR. 'Domnul Octav Cozmanca este un om serios si il cunosc de cand el era ministru iar eu prefect al Capitalei. Dar va spun ca nu am avut cu dansul nicio discutie de cinci ani de zile. Daca domnia sa are un proiect politic, este al domniei sale' - a spus Oprea.

El a declarat ca din UNPR vor face parte nume importante ale politicii romanesti si i-a dat ca exemplu pe Marian Sarbu, Cristian Diaconescu, Vasile Soporan, Ioan Munteanu si Culita Tarata. Potrivit documentelor de infiintare a noului partid, depuse vineri la Tribunalul Bucuresti, structura de conducere a UNPR va fi formata dintr-un presedinte, un presedinte executiv, un secretar general, opt vicepresedinti si un presedinte de onoare. Sigla este compusa din initialele partidului asezate pe un scut, in fata unei acvile care tine in cioc o cruce.

Culorile formatiunii vor fi alb si rosu, culorile socialistilor europeni. ...citeste toata stirea
Sambata, 20 Martie 2010, ora 09:47
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
A fost semnat contractul pentru proiectarea completa a Autostrazii Unirii. Catalin Drula: "Moldova a asteptat suficient"
Ministrul Transporturilor, Catalin Drula , a anuntat joi, 8 aprilie, semnarea contractului pentru ...
114 cazuri noi de infectie COVID-19 in Neamt. Incidenta pe localitati in judet pentru ziua de joi
Pana joi, 8 aprilie, pe teritoriul Romaniei au fost confirmate 993.613 cazuri de persoane infectate ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor