CNATDCU a decis, in unanimitate, ca Oprea si-a plagiat doctoratul - Fostul vicepremier a contestat decizia (Video)

Miercuri, 17 August 2016, ora 20:45
7565 citiri
CNATDCU a decis, in unanimitate, ca Oprea si-a plagiat doctoratul - Fostul vicepremier a contestat decizia (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a depus contestatie, miercuri, la CNATDCU privind verdictul de plagiat in cazul lucrarii sale de doctorat, a declarat, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei.

La inceputul lunii august, dupa ce CNATDCU a dat verdictul de plagiat, Oprea scria pe Facebook ca in anul 2000 a scris lucrarea de doctorat "respectand toate normele academice si legale in vigoare la momentul respectiv'.

"Nici indrumatorul meu de doctorat, nici comisia care a decis acordarea titlului, nici Universitatea Bucuresti, nimeni nu a avut ceva de obiectat la lucrarea respectiva. Repet, este vorba de anul 2000, cand nu eram in politica, nu eram nici ministru, nici membru de partid, nici prefect si nici nu ma gandeam ca voi urma un astfel de drum.

Astazi, la mai bine de 15 ani de cand am sustinut teza de doctorat, CNATDCU spune ca as fi plagiat in lucrarea respectiva. Nu stiu daca cei care au luat aceasta decizie au verificat cu atentie care erau normele in vigoare acum 15 ani. La fel, nu stiu daca lucrarea a fost evaluata dupa normele si standardele de acum (diferite de cele din 2000) sau dupa standardele de atunci, pe care le-am respectat', sustinea Oprea la acea data.

Se cere retragerea titlului de doctor

Membrii Consiliului General al CNATDCU cer retragerea titlului de doctor in cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea pentru plagiat.

"Comisia de analiza a analizat aceasta suspiciune de doctorat si a concluzionat ca teza de doctorat a fost un plagiat in buna parte. Propune, de asemenea, in virtutea acestui fapt, retragerea titlului de doctor domnului Gabriel Oprea. Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi", declara presedintele CNATDCU, acad. Viorel Barbu.

Afla si cum 9 doctori "facuti" de Oprea au incercat sa renunte la titluri dupa ce au fost acuzati de plagiat

Recent, Victor Ponta a aflat ca ramane fara titlul de doctor, in cazul sau verdictul de plagiat fiind unul definitiv.

Citeste un interviu acordat Ziare.com de ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, in care explica ce are de gand sa faca in problema plagiatelor.

Eveniment Quarterly Report

Opinie: Ce caută Ciolacu la Washington?
Opinie: Ce caută Ciolacu la Washington?
Premierul pare să fi mers în SUA pentru palmares, fiindcă nici din program, nici din întâlnirile avute nu rezultă vreun acord semnat, o investiție antamată sau o promisiune făcută pentru...
Cine este „locotenentul” lui Cătălin Cherecheș. Suma uriașă câștigată la pariuri sportive de primarul interimar din Baia Mare
Cine este „locotenentul” lui Cătălin Cherecheș. Suma uriașă câștigată la pariuri sportive de primarul interimar din Baia Mare
Consiliul Local Baia Mare a votat, luni, alegerea viceprimarului Doru Dăncuş (PNŢCD) în funcţia de primar interimar al municipiului, până la organizarea noilor alegeri. La şedinţă au fost...
#Gabriel Oprea contesta verdict plagiat, #Gabriel Oprea plagiat doctorat , #plagiat