Gabriel Oprea a plagiat in teza de doctorat

Luni, 01 August 2016, ora 13:11
12073 citiri
Gabriel Oprea a plagiat in teza de doctorat
Foto: Arhiva Ziare.com

Gabriel Oprea a plagiat in lucrarea de doctorat, a anuntat luni Consiliul General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care i-a analizat teza fostului vicepremier.

Reprezentantii Consiliului au transmis Ministerului Educatiei decizia de retragere a titlului de doctor in acest caz. Oprea poate contesta insa verdictul, astfel ca mai exista mai multi pasi procedurali pana la o decizie finala in urma careia fostul vicepremier sa piarda titlul academic.

"Comisia a analizat acea suspiciune si a concluzionat ca teza de doctorat a fost un plagiat in buna parte, totul este descris in buna parte de comisie si va fi publicat. Comisia propune retragerea titlului de doctor", a declarat Viorel Barbu, seful CNATDCU.

Acesta a dorit sa precizeze ca aceste analize sunt "cat se poate de riguroase, realizate conform regulilor, analizate cu maximum de atentie si toate sunt foarte documentate".

Viorel Barbu a punctat ca scopul comisiei nu este de "a face din slujba lor un act politic", transmitand politicienilor sa nu isi bazeze disputele pe deciziile CNATDCU.

Reactia lui Gabriel Oprea

La putin timp dupa decizia comisiei, Gabriel Oprea a reactionat pe o retea de socializare, sustind, in continuare, ca teza sa de doctorat nu a fost plagiata.

"Astazi, la mai bine de 15 ani de cand am sustinut teza de doctorat, CNATDCU spune ca as fi plagiat in lucrarea respectiva. Nu stiu daca cei care au luat aceasta decizie au verificat cu atentie care erau normele in vigoare acum 15 ani. La fel, nu stiu daca lucrarea a fost evaluata dupa normele si standardele de acum (diferite de cele din 2000) sau dupa standardele de atunci, pe care le-am respectat. Stiu insa ca anul trecut, Consiliului National de Etica a spus in mod oficial ca 'suspiciunile de plagiat nu se confirma' in cazul meu", scris Oprea pe Facebook, adaugand ca va apela la toate mijloacele pe care le are la indemana in acest caz.

Amintim ca Gabriel Oprea si-a sustinut, in anul 2000, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, teza de doctorat cu titlul "Plangerea prealabila - perspectiva istorica".

Afla si cum 9 doctori "facuti" de Oprea au incercat sa renunte la titluri dupa ce au fost acuzati de plagiat

Saptamana trecuta, Victor Ponta a aflat ca ramane fara titlul de doctor, in cazul sau verdictul de plagiat fiind unul definitiv.

Citeste un interviu acordat Ziare.com de ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, in care explica ce are de gand sa faca in problema plagiatelor.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Oprea plagiat doctorat, #Gabriel Oprea decizie plagiat, #Gabriel Oprea plagiat , #plagiat