Oprea contesta verdictul de plagiat: Voi cere Justitiei sa faca lumina. Sunt convins ca instanta imi va da dreptate

Luni, 01 August 2016, ora 14:08
6966 citiri
Oprea contesta verdictul de plagiat: Voi cere Justitiei sa faca lumina. Sunt convins ca instanta imi va da dreptate

Gabriel Oprea a reactionat, luni, la decizia Consiliului General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a anuntat ca teza sa de doctorat este un plagiat in mare masura.

In cadrul unui mesaj transmis pe pagina de Facebook Gabriel Oprea sustine in continuare ca teza sa de doctorat nu este plagiata si ca va apela la toate mijloacele pe care le mai are la dispozitie pentru a dovedi acest lucru.

"In 2000 am scris o lucrare de doctorat, respectand toate normele academice si legale in vigoare la momentul respectiv. Nici indrumatorul meu de doctorat, nici comisia care a decis acordarea titlului, nici Universitatea Bucuresti, nimeni nu a avut ceva de obiectat la lucrarea respectiva. Repet, este vorba de anul 2000, cand nu eram in politica, nu eram nici ministru, nici membru de partid, nici prefect si nici nu ma gandeam ca voi urma un astfel de drum", a inceput Gabriel Oprea mesajul.

Fostul ministru a adaugat ca expertii CNATDCU au stabilit, dupa 15 ani, ca teza sa de doctorat ar fi plagiata, dar ca nu stie daca acestia "au verificat cu atentie care erau normele in vigoare acum 15 ani. La fel, nu stiu daca lucrarea a fost evaluata dupa normele si standardele de acum (diferite de cele din 2000) sau dupa standardele de atunci, pe care le-am respectat. Stiu insa ca anul trecut, Consiliului National de Etica a spus in mod oficial ca 'suspiciunile de plagiat nu se confirma' in cazul meu".

Acesta a precizat ca nu i se pare normal sa existe institutii care se contrazic, adica una care i-a acordat titlul, o structura abilitata legal care a constatat ca lucrarea sa nu a fost un plagiat si o comisie care a luat cu totul alta decizie.

"Tocmai din acest motiv, voi cere Comisiei, Ministerului si tuturor institutiilor care pot lamuri aceasta situatie sa clarifice contradictia. In acest sens, voi utiliza toate mijloacele legale pe care le am la dispozitie ca cetatean.

Prin urmare, voi contesta decizia CNATDCU si, daca decizia va ramane aceeasi, voi cere Justitiei sa faca lumina si sunt convins ca instanta imi va da dreptate", a incheiat Gabriel Oprea.

Amintim ca, luni, expertii din cadrul Consiliul General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care i-au analizat teza fostului vicepremier, au anuntat ca aceasta este plagiata.

Gabriel Oprea si-a sustinut, in anul 2000, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, teza de doctorat cu titlul "Plangerea prealabila - perspectiva istorica".

A.G.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...