Oprea: Povestea cu plagiatul nu va tine. In politica nu doctoratele conteaza, ci ceea ce faci pentru oameni

Miercuri, 03 August 2016, ora 07:11
6294 citiri
Oprea: Povestea cu plagiatul nu va tine. In politica nu doctoratele conteaza, ci ceea ce faci pentru oameni

Fostul lider UNPR Gabriel Oprea afirma ca acuzatiile privind plagiatul sau au aparut in 2015 dupa ce a fost numit premier interimar si dupa ce a luat o serie de masuri din aceasta functie, astfel incat adversarii sai au incercat sa il decredibilizeze.

Gabriel Oprea spune ca au existat mai multe "coincidente", incepand cu momentul in care, in vara anului 2015, a fost numit premier interimar, in absenta lui Victor Ponta, unele dintre ele avand legatura cu sustinerea sa fata de proiecte ale presedintelui Klaus Iohannis, precum Strategia Nationala de Aparare, dar si voturile UNPR pentru legi precum pensiile militare.

"1 iulie 2015 - Hotnews publica un amplu material despre asa-zisul plagiat. Materialul este semnat de Emilia Sercan, "jurnalist freelance", dupa cum se recomanda, si fost angajat la trustul de presa al lui Sorin Ovidiu Vantu (platita, spun unii, surprinzator de bine chiar si la vremea aceea). Despre calitatile profesionale si umane ale doamnei Sercan sunt suficiente relatari pe internet, venite din partea fostilor colegi. Nu le reiau, le puteti gasi destul de usor", a scris Gabriel Oprea pe Facebook.

El spune ca nu crede in coincidente, ci isi explica intreaga situatie a plagiatului prin faptul ca "unii" si-au dat seama ca nu este vulnerabil, ca nu poate "raspunde la butoane" si ca incurca planurile unora.

"Au incercat apoi sa sa caute ceva, orice, care sa ma compromita. Au incercat in aprilie 2015 cu o reclamatie la ANI. Nu a mers, pentru ca ANI a verificat (inca o data) si a constatat ca totul e in regula in ceea ce ma priveste. Au incercat apoi cu reincalzirea unor subiecte rasuflate de prin 2003 - 2004. Nici asa nu a mers, pentru ca oamenii sunt mult mai inteligenti decat ii cred unii jurnalisti. Asa ca au scos povestea cu plagiatul. Nici asta nu va tine, pentru ca in politica nu doctoratele conteaza ci ceea ce faci pentru oameni", spune Oprea, ca o explicatie pentru scandalul plagiatului sau.

Oprea le transmite celor care ii "poarta sambetele prin presa" ca nu este "naiv" si nu va accepta lectii de moralitate "de la indivizi platiti din furt". "Am vazut prea multe cozi de topor deghizate in mironosite ca sa ma las pacalit", conchide Oprea.

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a stabilit, luni, cu unanimitate de voturi, ca Gabriel Oprea a plagiat in lucrarea de doctorat sustinuta in anul 2000, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti si a propus retragerea titlului de doctor acordat fostului vicepremier.

Gabriel Oprea a anuntat ca va contesta decizia CNATDCU.

Citeste si:
Sorin Grindeanu anunţă că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 1 decembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Sorin Grindeanu anunţă că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 1 decembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat, luni, 29 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că aeronava TAROM care îi aduce în ţară pe românii blocaţi în urma anulării...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...