Are si procurorul Nitu coloana oficiala? Parchetul General raspunde

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 12:00
6570 citiri
Are si procurorul Nitu coloana oficiala? Parchetul General raspunde
Foto: Captura Youtube/B1TVChannel

Accidentul in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina in timp ce deschidea coloana oficiala a ministrului de Interne Gabriel Oprea a scos la iveala si alte astfel de incidente care s-au soldat cu ranirea agentilor pusi sa le faca loc in trafic demnitarilor care circula in regim de urgenta, fie ca au sau nu dreptul sa o faca.

Astfel, a aparut informatia conform careia si procurorul general Tiberiu Nitu ar beneficia de coloana oficiala. Mai mult, surse pentru Ziare.com au declarat ca intr-una dintre deplasarile de acest gen, in vara acestui an, un politist care era pe motocicleta a cazut, ajungand cu piciorul in gips in urma accidentului. Incidentul s-ar fi petrecut in afara Bucurestiului.

Protest in trafic: Coloana oficiala a lui Klaus Iohannis, claxonata minute in sir (Video)

Ziare.com a vrut sa afle punctul de vedere al Parchetului General, intreband daca Tiberiu Nitu beneficiaza pentru deplasare de dispozitiv de insotire (coloana oficiala) din partea Politiei Rutiere.

"Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nu beneficiaza de coloana oficiala. Procurorului General ii este asigurat de institutiile statului cu atributii specifice un dispozitiv de insotire si protectie", este raspunsul primit de la Parchet.

Se pare ca aplicarea legii tine strict de interpretare de vreme ce coloana oficiala este definita in Codul Rutier in felul urmator: "unul sau mai multe vehicule care circula pe drumul public si sunt insotite de unul sau mai multe autovehicule ale Politiei Rutiere, care au in functiune semnale speciale de avertizare sonore si luminoase de culoare rosie". (art. 6).

Patriarhul Daniel se plimba cu escorta Politiei. Dar catolicii si musulmanii au coloana oficiala?

Marturii socante in cazul politistului mort in timpul misiunii de a-i deschide coloana oficiala lui Oprea

Am mai intrebat si in ce conditii si de cate ori a beneficiat procurorul Nitu de un astfel de dispozitiv de la inceputul anului. La aceasta intrebare nu am primit insa niciun raspuns, cum nu ni s-a raspuns nici in ce priveste veridicitatea informatiilor privind accidentul din vara.

Conform art.223 din Codul Rutier, doar presedintele tarii, premierul si presedintii celor doua camere din Parlament au dreptul la coloana oficiala. Ca exceptie, pot beneficia de coloana oficiala si ministrii in situatii deosebite.

Citește și:
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
#procurorul general coloana oficiala accident motociclist, #Tiberiu Nitu coloana oficiala accident , #politist mort