Cazul politistului mort: DNA, invitata sa ancheteze abuzul de coloane oficiale. Ce risca Oprea

Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 12:54
5148 citiri
Cazul politistului mort: DNA, invitata sa ancheteze abuzul de coloane oficiale. Ce risca Oprea
Foto: Arhiva (Ministerul de Interne)

APADOR-CH si Societatea Academica din Romania (SAR) solicita Directiei Nationale Anticoruptie sa cerceteze informatiile aparute in mass-media privind folosirea abuziva a echipajelor politiei rutiere pentru coloanele oficiale ale demnitarilor.

Intr-un comunicat remis Ziare.com de APADOR-CH se reaminteste ca in presa au fost exprimate "suspiciuni rezonabile" in legatura cu legalitatea dispunerii masurilor de insotire, acestea fiind in contradictie cu prevederile art. 223 din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Noi dezvaluiri ale politistilor despre Oprea: Obligati sa-l duca la restaurant si frizerie

Noi marturii halucinante in cazul Oprea: Ne avanseaza doar post mortem. In Politia Romana domneste o frica

"Lipsa unor explicatii publice in legatura cu caracterul urgent al deplasarii ministrului de la data accidentului nu a facut decat sa adanceasca aceste suspiciuni.

De asemenea, tot in presa au fost publicate sustinerile unor persoane, care s-au prezentat drept lucratori de politie care doresc sa-si pastreze anonimatul, pentru a nu-si pierde functia, potrivit carora exista practica de a se solicita si dispune masuri de escortare a autoturismului ministrului de interne in mai toate deplasarile pe care acesta le efectua, deci si in cadrul deplasarilor in interes personal sau in interes profesional, dar care nu necesitau urgenta", se mai arata in comunicatul citat.

Oprea a avut anul acesta 1.500 de "misiuni urgente": Nu mai putin de 5 pe zi (Surse)

Politist mort in coloana oficiala: Oprea sustine ca nu si-a luat nicio zi de concediu. Ce spune despre urgenta deplasarii (Video)

Semnatarii subliniaza faptul ca "art. 13 din Legea nr. 78/2000 prevede ca fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani".

"Ministerul Afacerilor Interne este o persoana juridica fara scop patrimonial, astfel ca si conducatorul acestui minister, ca, de altfel, al oricarui minister, intra sub incidenta prevederilor acestui articol. Folosul necuvenit este costul operatiunilor de insotire.

In raport de aceste considerente, organizatiile semnatare solicita public Directiei Nationale Anticoruptie sa se sesizeze din oficiu si sa inceapa investigatiile cu privire la savarsirea infractiunii de folosire a autoritatii pentru obtinerea unor foloase necuvenite, prevazuta in art. 13 din Legea nr.78/2000 privind combaterea faptelor de coruptie", se mai arata in solicitarea adresata DNA.

C.B.

Citește și:
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic...
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că o decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen poate fi luată la Consiliul JAI care este programat să aibă loc în luna martie. El...