Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Cazul politistului mort: Inspectia Judiciara s-a autosesizat

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 17:31
2888 citiri
Cazul politistului mort: Inspectia Judiciara s-a autosesizat
Foto: Arhiva / B1TV

Inspectia Judiciara s-a autosesizat in cazul politistului Bogdan Gigina, care a murit saptamana trecuta in timp ce deschidea coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea si urmeaza sa faca verificari daca procurorul care se ocupa de caz are competentele necesare.

"Avand in vedere relatarile recente din mass media, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu, la data de 29 octombrie 2015, cu privire la posibile incalcari ale dispozitiilor procedurale referitoare la competenta de efectuare sau supraveghere a urmaririi penale, in dosarul vizand decesul subinspectorului de politie Gigina Bogdan Cosmin, instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Lucrarea a fost inregistrata la Directia de inspectie judiciara pentru procurori. (...) Etapa verificarilor prealabile este o etapa premergatoare cercetarii disciplinare", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de catre Inspectia Judiciara.

Cazul Oprea - marea musamalizare. Nu ne luati de prosti!

Are si procurorul Nitu coloana oficiala? Parchetul General raspunde

Dosarul a fost deschis "in rem" pentru ucidere din culpa, cercetarile fiind efectuate la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Procurorul a audiat mai multi martori, printre care si pe vicepremierul Gabriel Oprea. De asemenea, au fost obtinute de la mai multe institutii, inclusiv de la Ministerul de Interne, o serie de probe si documente solicitate.

Cazul politistului mort: Oprea, audiat ca martor la Parchet

Noi dezvaluiri ale politistilor despre Oprea: Obligati sa-l duca la restaurant si frizerie

In cazul in care cercetarile ar conduce la concluzia ca vicepremierul Garbiel Oprea ar putea avea o alta calitate decat cea de martor, atunci dosarul ar trebui declinat fie catre DNA, fie catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, datorita calitatii sale de demnitar, relateaza televiziunile de stiri.

Oprea a avut anul acesta 1.500 de "misiuni urgente": Nu mai putin de 5 pe zi (Surse)

Cazul politistului mort: DNA, invitata sa ancheteze abuzul de coloane oficiale. Ce risca Oprea

Conform relatarilor aparute in presa in ultima saptamana, vicepremierul ar putea fi suspectat de abuz in serviciu.

Din comunicatul Inspectiei Judiciare reiese ca verificarile efectuate il vizeaza pe procurorul de caz, care ar putea fi tras la raspundere si sanctionat disciplinar daca se constata ca lucreaza la acest dosar fara a avea competente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Inspectia Judiciara Oprea politist mort , #politist mort