Familia lui Gigina cere 3 milioane de euro daune. DNA extinde urmarirea penala pentru ucidere din culpa

Miercuri, 07 Decembrie 2016, ora 22:29
7389 citiri
Familia lui Gigina cere 3 milioane de euro daune. DNA extinde urmarirea penala pentru ucidere din culpa
Foto: Arhiva Hepta.ro

Familia lui Bogdan Gigina cere daune de 3 milioane de euro de la Gabriel Oprea si de la firma care a sapat groapa in care a murit politistul. Pe de alta parte, DNA a extins, miercuri, urmarirea penala pentru ucidere din culpa si asupra oamenilor de la firma respectiva.

Pana acum, ancheta il viza pentru aceasta infractiune doar pe fostul ministru Oprea. Acum insa sunt anchetati si Petre Mazilu, patronul firmei, Adrian Corcodel, sef de echipa in cadrul firmei, precum si compania in sine, General MPM Impex.

Surse judiciare citate de News.ro sustin ca familia politistului cere daune de trei milioane de euro. Aceasta s-a constituit parte civila in dosarul DNA.

Procurorii DNA au pus sechestru pe o parte din averea lui Gabriel Oprea si a fiului sau, Gabriel Oprea Junior.

Atat fostul vicepremier, cat si fiul sau au fost audiati, miercuri, la sediul DNA.

Tot miercuri, a fost audiat la DNA si Petre Mazilu, patronul firmei care a sapat groapa in care a murit politistul.

Mazilu a declarat ca semnalizarile au fost corecte si ca, probabil, tanarul motociclist a murit din propria neatentie. Mazilu a precizat ca a fost chemat la DNA in calitate de suspect, pentru ca lucrarea nu ar fi fost semnalizata corespunzator si nu ar fi respectat distanta de presemnalizare, de 240 de metri.

"Pacat ca a murit. Din neatentia probabil a dansului. Din cate am inteles, i s-a spus sa se retraga din dispozitiv datorita conditiilor meteo. Nu sunt sigur de asta. S-a zvonit. Nici nu eram in tara cand s-a intamplat", a adaugat Petre Mazilu.

Intrebat cum au fost semnalizate gropile in noaptea respectiva, Mazilu a spus ca a respectat legea.

"Cateodata in viata esti vinovat numai ca existi, nu ca ai o vina anume. Din toate punctele de vedere eu cred ca a fost semnalizata corect", a declarat patronul firmei.

El a adaugat ca Bogdan Gigina stia de existenta gropii.

"Motociclistul stia de groapa. Cand a ajuns in intersectie, erau doi politisti care restrictionau circulatia in momentul trecerii coloanei", a mai declarat Mazilu.

#Gigina daune milioane euro, #Gigina ucidere culpa , #politist mort