Gabriel Oprea - mai multe deplasari cu coloana oficiala decat Iohannis si Ponta la un loc

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 14:12
6137 citiri
Gabriel Oprea - mai multe deplasari cu coloana oficiala decat Iohannis si Ponta la un loc
Foto: Hepta.ro

Vicepremierul Gabriel Oprea a avut, in perioada ianuarie-octombrie 2015, 1.607 deplasari folosind coloana oficiala atat la institutii publice, cat si la destinatii private, astfel incat procurorii au decis ca se impune efectuarea de cercetari in cazul vicepremierului pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

Spre deosebire de Gabriel Oprea, presedintele Klaus Iohannis a avut, in aceeasi perioada, 580 de deplasari, iar premierul Victor Ponta - 814 de deplasari cu coloana oficiala.

Informatia apare in ordonanta prin care Parchetul Capitalei si-a declinat competenta in favoarea Parchetului General de a solutiona dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina, care s-a aflat in coloana oficiala a lui Gabriel Oprea.

Parchetul General preia ancheta in cazul Oprea. Vicepremierul confirma: E normal! UPDATE

In ordonanta se arata ca toti politistii implicati in insotirea coloanei oficiale au declarat la Parchet ca, atunci cand se stia traseul de deplasare din timp, se asigurau intersectiile cu politisti din cadrul Brigazii Rutiere.

Oprea a avut anul acesta 1.500 de "misiuni urgente": Nu mai putin de 5 pe zi (Surse)

Astfel, in data producerii accidentului din 20 octombrie, pe traseul pe care s-a produs accidentul s-au asigurat 19 intersectii, folosindu-se 27 de politisti.

"In urma verificarii registrelor evidenta delegatii, s-a constatat ca in perioada 2.01.2015 - 21.10.2015, ministrul Afacerilor Interne a avut un numar de 1.607 deplasari coloane oficiale, atat la institutii publice, cat si la destinatii private, in timp ce presedintele Romaniei a avut 580 de deplasari, iar prim-ministrul - 814", se arata in ordonanta procurorilor.

"Fata de cele expuse mai sus, in cauza se impune efectuarea de cercetari si sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, prev. de art.297 alin.1 C.p., privitor la modul de constituire si folosire a coloanelor oficiale ale Ministrului Afacerilor Interne. Intrucat beneficiarul deplasarilor in cauza a fost ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, competenta de solutionare a cauzei apartine Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", se mai arata in ordonanta de declinare.

Cazul politistului mort: Oprea, audiat ca martor la Parchet

Cazul politistului mort

Politistul Bogdan Gigina a decedat dupa ce, in seara zilei de 20 octombrie, a fost implicat intr-un accident la intersectia Calea Plevnei cu bd. Stirbei Voda.

Politia Capitalei a anuntat, ulterior, ca politistul se afla in coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea.

"Politistul Bogdan Cosmin Gigina se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu specifice politiei rutiere, conform reglementarilor legale in domeniu, fiind angrenat in dispozitivul mobil si fix de fluidizare a traficului rutier in Bucuresti, asigurand deplasarea in siguranta a coloanei oficiale, precum si a celorlalti participanti la trafic", a precizat Politia Capitalei.

Politist mort in coloana oficiala: Oprea sustine ca nu si-a luat nicio zi de concediu. Ce spune despre urgenta deplasarii (Video)

Ulterior, vicepremierul Gabriel Oprea a fost audiat in calitate de martor de procurorii de la Parchetul Capitalei.

"Eram in timpul serviciului, imi faceam datoria. Veneam de la o institutie a statului roman. Am declarat aceste lucruri, nu am voie sa spun mai mult decat am declarat. N-am avut nimic in plus fata de ceilalti ministri de Interne. N-am avut anul acesta nicio zi de concediu, am muncit de dimineata pana seara intr-un context greu de securitate.

Am avut mai multe deplasari. Ori de cate ori voi fi chemat la Parchet, voi declara. Am trimis toate documentele. Si vreau sa stiti ca in toata activitatea mea de ministru sau de vicepremier nu am incalcat legea", declara pe 28 octombrie vicepremierul Oprea, dupa ce a fost audiat la Parchet.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Oprea deplasari coloana oficiala, #Oprea coloana oficiala politist mort, #Iohannis deplasri coloana oficiala, #Ponta deplasari coloana oficiala , #politist mort