De ce liderii PSD nu denunta si protocoalele semnate de "Doi si-un sfert" cu procurorii?

Joi, 13 Decembrie 2018, ora 13:55
5120 citiri
De ce liderii PSD nu denunta si protocoalele semnate de "Doi si-un sfert" cu procurorii?
Foto: Protocolul DIPI-Parchetul General

PSD este interesat doar de protocoalele Parchetului cu SRI, dar nu si cu alte servicii de informatii, arata deputatul Lucian Stanciu Viziteu, membru in Comisia de Control SRI.

Potrivit parlamentarului USR, singurul lucru care i-a deranjat pe liderii PSD a fost acela ca, pe baza protocolului cu SRI, serviciul de informatii a colectat date despre fapte de coruptie in care erau implicati lideri social-democrati. El da exemplul Departamentului de Informatii si Protectie Interna, serviciul secret al Ministerului de Interne, celebrul "Doi si-un sfert".

Asta in contextul in care, in protocolul din 2015, semnat intre DIPI si Parchetul General, se prevede obligatia procurorilor de a comunica in maxim 30 de zile modul de valorificare a informatiilor, termenul fiind la jumatate comparativ cu protocolul similar cu SRI.

Sprijinul DIPI

O alta prevedere explicita arata ca, prin structurile specializate, DIPI acorda sprijin pentru: "desfasurarea activitatilor necesare punerii in aplicare a prevederilor Codului de Procedura Penala, care implica utilizarea mijloacelor tehnice specifice".

"Tocmai de aceea, PSD a atacat la CCR protocolul cu SRI, cu scopul evident de a elimina din dosarele lor de coruptie informatiile incriminatorii colectate pe baza protocoalelor. Insa, pentru ca DIPI nu a fost implicat in mod real in lupta impotriva coruptiei, PSD nu este interesat de protocolul semnat de acestia cu Parchetele", acuza deputatul USR intr-un comunicat remis joi Ziare.com.

Protocolul DIPI-PG

Potrivit lui Lucian Stanciu Viziteu, "Doi si-un sfert" a semnat cu Parchetul General si cu PNA protocoale secrete inca din 2005, protocoale care au fost cunoscute de intreaga conducere PSD si care au fost reinnoite in ultimii 13 ani, inclusiv de catre Gabriel Oprea si Tiberiu Nitu, "adica un fost lider social-democrat si un procuror-sef numit de acelasi PSD".

Sursa: Protocolul cu Parchetul General

"Daca DIPI ar fi sustinut activitatea parchetelor in zona de anticoruptie, probabil ca liderii PSD ar fi atacat la CCR si aceste protocoale. Nu au facut acest lucru pentru ca DIPI nu s-a implicat aproape deloc in lupta impotriva coruptiei, iar astazi serviciul este securizat prin faptul ca numirea directorului este facuta politic de catre ministrul de Interne", spune Viziteu.

I.S.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#DIPI protocol, #parchetul general protocol DIPI , #PSD