Gabriel Oprea a demisionat din PSD

Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 21:08
3504 citiri
Gabriel Oprea a demisionat din PSD

Fostul ministru al Internelor, Gabriel Oprea, care a demisionat recent din functia de presedinte al organizatiei PSD Ilfov, si-a dat demisia si din PSD.

Oprea i-a trimis lui Mircea Geoana demisia din partid, dupa ce cu o zi inainte demisionase si din functia de sef al filialei Ilfov a PSD, argumentand ca nu doreste ca dupa cinci ani de munca la filiala sa o supuna amenintarilor de la centru cu dizolvarea.

"Excluderea unui membru de partid este atributul organizatiei din care face parte, in cazul meu, PSD Ilfov. La Ilfov, am format o echipa puternica, pe care am condus-o timp de cinci ani, cu infrangeri si victorii politice.

In toti acesti ani, am muncit, impreuna cu aceasta echipa, pentru fiecare vot pe care l-am adus Partidului Social Democrat. La acest moment, daca doream sa fiu aparat ca la Termopile, sunt convins ca cei mai multi dintre colegii mei de la Ilfov ar fi stat alaturi de mine, umar la umar, in orice as fi decis sa intreprind, stiind cu totii ca urmeaza o cauza dreapta, ca intotdeauna.

Nu vreau sa supun echipa pe care am format-o, organizatia pe care am condus-o, presiunilor venite de la centru si amenintarilor cu dizolvarea.

Pentru ca sunt un om responsabil, asa cum am demisionat din functia de ministru al administratiei si internelor, pentru a nu periclita guvernarea si stabilitatea tarii, asa cum am demisionat din functia de Presedinte al PSD Ilfov, pentru a nu pune organizatia in situatia de a se opune deciziilor conducerii partidului, am hotarat sa demisionez din calitatea de membru al Partidului Social Democrat", potrivit scrisorii adresate de Gabriel Oprea liderului PSD, Mircea Geoana:

Presedintele organizatiei de Bucuresti a PSD, Marian Vanghelie, a confirmat ca Oprea a demisionat din PSD si ca se astepta la asta, in contextul in care fostul ministru este suspectat de o apropiere de PD-L.

"Este firul pe care l-am vazut si am simtit de la inceput. Decizia noastra a fost corecta si nu a fos o decizie pripita. Ne asteptam", a declarat Vanghelie, adaugand ca il suspecteaza pe Oprea ca este apropiat de PD-L si nu exclude intrarea acestuia in PD-L.

Gabriel Oprea si-a dat demisia inainte ca forurile de conducere ale PSD sa se pronunte privind rolul acestuia in PSD in conditiile in care liderii social-democrati l-au acuzat pe Oprea a actionat impotriva intereselor de partid.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#demisie Gabriel Oprea, #demisie Oprea PSD , #PSD