Gabriel Oprea: Mi-a fost rusine ca am facut parte din PSD

Luni, 03 Mai 2010, ora 21:15
2720 citiri
Gabriel Oprea: Mi-a fost rusine ca am facut parte din PSD

Gabriel Oprea, primul parlamentar devenit independent dupa ce si-a dat demisia din PSD, in ianuarie 2009, sustine ca ii este rusine ca a facut parte din randul social democratilor, desi PSD l-a facut ministru de Interne.

"Mi-a fost rusine ca am facut parte din acel partid. Armata este un subiect sacru. Le-am zis 'va rog sa nu tarati armata romana in mocirla'. In ceea ce priveste pensiile militarilor, am zis ca vom vota amendamentul sa nu scada pensiile. A fost cea mai rusinoasa motiune din istoria Senatului", a declarat, luni, presedintele UNPR, la B1 Tv.

Liderul independetilor in Parlament considera ca, spre deosebire de altii, "nu a putut sa isi vanda onoarea si deminitatea" si ca este constient ca asupra Guvernului este o presiune foarte mare.

Oprea: Nu am fost santajabil

"Nu am fost santajabil, batalia s-a dus pe Interne, ati vazut. Este greu sa castigi o batalie pentru Ministerul de Interne cu oameni care sunt sefi de partid sau au alte interese. Nu am putut sa imi vand onoarea si deminitatea. Este greu sa te bati cu mafia, este greu, m-au amenintat. (...)Este o presiune pe Guvern extraordinara. Toti tropaie sa ajunga la putere", a adaugat Gabriel Oprea.

"Ramanem tributari unor reforme ale statului. Va dau cuvantul ca daca mai aveam rezerve cu parlamentul unicameral, astazi, dupa motiune, nu mai am niciun dubiu", a adaugat ministrul Apararii.

Ontanu: Sectorul 2 nu este in criza

La randul sau, Neculai Ontanu, primarul sectorului 2, invitat tot la B1 Tv, a tinut sa precizeze ca UNPR doreste sa abordeze un model economic care sa duca la progres.

"In 2000, cand am fost ales primar al sectorului 2, sectorul 2 si sectorul 5 erau pe ultimele locuri. Acum, sectorul 2 si 1 sunt pe primele locuri in ceea ce priveste dezvolatarea si riscul mic de investitii. Sectorul 2 nu este in criza", a spus el.

Diaconescu: UE intelege ca in Romania se fura bani

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe si el demisionar din PSD, a acuzat partidele ca nu pun la ministere oamenii valorosi pe care ii au in randurile lor.

"Ne miram ca partidele au oameni capabili si valorosi si apar la conducere oameni care servesc unei zone sau alta de interes. In acest moment, cand este criza si Romania da senzatia ca suntem intr-un hau, tara noastra isi poate rata o sansa.

Cand am apelat la FMI ni s-a zis ca banii ni se dau in functie de progresele pe justitie. Astazi, DNA si ANI sunt doi piloni, iar cand unul cade, se intelege ca in Romania se fura bani. Astfel avem o mare vulnerabilitate", a opinat Diaconescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gabriel Oprea PSD, #independeti Oprea, #rusine Oprea PSD , #PSD