PSD Ilfov nu vrea sa-i retraga spirijinul politic lui Oprea

Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 19:28
2530 citiri
PSD Ilfov nu vrea sa-i retraga spirijinul politic lui Oprea

Filiala PSD Ilfov a respins, luni, decizia BPN de a-i retrage sprijinul politic ministrului Gabriel Oprea.

Comitetul Executiv al Consiliului Organizatiei Judetene PSD Ilfov, reunit luni in sedinta extraordinara, acuza Biroul Permanent National al PSD ca a incalcat prevederile statutului PSD cand a decis sa-i retraga sprijinul politic lui Gabriel Oprea, pe care anunta ca-l sustine.

Potrivit PSD Ilfov, BPN al PSD a actionat nestatutar in cazul Oprea, in contextul in care doar CEX si Consiliul National decid retragerea sprijinului politic, iar excluderea e o prerogativa a filialei.

"Comitetul Executiv al Consiliului Organizatiei Judetene PSD Ilfov, reunit luni in sedinta extraordinara, respinge in mod categoric decizia Biroului Permanent National al PSD de retragere a sprijinului politic si de excludere din partid a ministrului Administratiei si Internelor, domnul Gabriel Oprea, considerand-o nefondata si nestatutara.

Prin adoptarea acestor decizii, Biroul Permanent National al PSD a incalcat prevederile statutului Partidului Social Democrat", se arata intr-un comunicat al PSD Ilfov remis, luni, Ziare.com.

Sursa citata precizeaza ca potrivit art. 12 alin.(3) din statul PSD, "retragerea sprijinului politic se hotaraste de catre organul de conducere al partidului care l-a acordat sau de catre organul ierarhic superior", acestea fiind Comitetul Executiv National, respectiv Consiliul National al Partidului Social Democrat.

"Comitetul Executiv National este un for superior celui care a adoptat, astazi, decizia de retragere a sprijinului politic si de excludere. Mai mult decat atat, potrivit art. 13, alin. (5) din Statutul PSD, excluderea unui membru se hotaraste de catre membrii Biroului Permanent Judetean al organizatiei din care face parte, organele ierarhic superioare ale partidului avand doar competenta avizarii acestei masuri. In acest context, deciziile Biroulului Permanent National al PSD sunt lipsite de temei si neavenite", considera organizatia condusa de Oprea.

Aceasta mai aminteste ca Oprea a inregistrat rezultate notabile in toate confruntarile electorale si a actionat cu profesionalism si buna credinta.

"In consecinta, solicitam conducerii PSD, cu toata taria si fermitatea, sa nu se recurga la astfel de masuri absolut injuste si lipsite de temeinicie, de natura sa conduca la destabilizarea partidului. De asemenea, rugam conducerea partidului sa se intoarca la prevederile statului si sa respecte legile Romaniei", conchide comunicatul.

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a ramas fara sprijinul politic al partidului, dupa ce l-a numit pe Virgil Ardelean la conducerea DGIPI.

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, luni, ca ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a incalcat deliberat mecanismul de numire in functii si ar putea fi exclus din partid.

"Domnul Oprea a actionat unilateral si in afara disciplinei de partid si a protocolului coalitiei. Tinand cont de sensibilitatea acestui portofoliu, decizia de retragere a sprijinului politic a fost adoptata cu o larga majoritate, fiind doar doua abtineri.

Tinand cont de gravitatea gestului lui Gabriel Oprea, Biroul Permanent a avansat propunerea de a-l exclude pe acesta din PSD. Sunt decizii importante, severe, dar credem ca trebuie respectat protocolul", a spus Geoana.

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a anuntat, vineri, dupa sedinta de Guvern, numirea a patru secretari de stat in MAI, precum si a lui Virgil Ardelean la conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna a ministerului, cu rang de secretar de stat.

Sambata, la videoconferinta cu prefectii, Oprea a spus ca numirea secretarilor de stat s-a facut pe criterii politice, dar tinandu-se cont de profesionalism si ca profesionalismul lui Ardelean nu a fost pus niciodata la indoiala.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#retragere sprijin politic, #Gabriel Oprea, #PSD IIlfov , #PSD