Vanghelie: PSD isi retrage ministrii, daca Boc nu-l destituie pe Oprea

Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 21:01
3725 citiri
Vanghelie: PSD isi retrage ministrii, daca Boc nu-l destituie pe Oprea

PSD se retrage de la guvernare daca premierul Emil Boc nu il destituie pe ministrul Internelor, Gabriel Oprea, a avertizat, luni, presedintele organizatiei de Bucuresti a PSD, Marian Vanghelie.

"Poate (Gabriel Oprea n.red.) sa-si declare independenta, acest minister ne revine noua. Daca oprea nu va fi destituit, ministrii nostri se retrag de la guvernare", a declarat Vanghelie la Antena 3.

Vanghelie sustinuse anterior ca Gabriel Oprea ar fi putut gresi "in mod voit" numindu-l pe Virgil Ardelean la DGIPI, sugerand ca ministrul de Interne s-ar fi consultat mai mult cu cei de la PD-L decat cu proprii colegi din PSD.

"Eu zic ca a gresit intre ghilimele, pentru ca eu cred ca s-a sfatuit cu alte persoane decat cu cele cu care trebuia sa se sfatuiasca la partid. Nu pot sa cred ca o persoana care ajunge ministru poate sa greseasca la acest nivel.

Am spus intre ghilimele s-a gresit. Eu cred ca s-a gresit in mod voit. Eu cred ca poate au fost discutii poate cu alti colegi, poate de la PD-L", a declarat liderul pesedistilor bucuresteni.

"Aceste numiri trebuiau facute.... cele care s-au stabilit in cadrul partidului. Au fost niste etape, au fost niste colegi propusi din randurile organizatiilor judetene care au fost vizualizati de Mircea Geoana.

Mircea Geoana a lasat exact persoanele nominalizate care trebuiau sa fie pe masa primului ministru si trebuia sa se ocupe de aceasta problema Liviu Dragnea. Domnul Oprea a facut aceste numiri fara sa se consulte cu domnul Liviu Dragnea pentru cine trebuie numit", a continuat Vanghelie.

La fel ca si Liviu Dragnea, Vanghelie l-a acuzat pe Emil Boc ca a semnat numirea lui Ardelean fara a se consulta cu Mircea Geoana.

"Domnul prim ministru a semnat numirile in functie pe o alta filiera decat cea care era stabilita in discutii si in baza protocolului pe crae il aveam. Domnul Boc cunoaste foarte clar cum se fac numirile intr-o filiera de partid...", a adaugat primarul sectorului cinci.

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a ramas fara sprijinul politic al partidului, dupa ce l-a numit pe Virgil Ardelean la conducerea DGIPI.

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, luni, ca ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a incalcat deliberat mecanismul de numire in functii si ar putea fi exclus din partid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marian Vanghelie PSD, #Gabriel Oprea destitui, #MAI Gabriel Oprea, #Oprea Boc Basescu , #PSD