Beizadelele celor care ne conduc. Familia generalului Oprea, între Lamborghini și plagieri

Vineri, 31 Decembrie 2021, ora 03:10
19783 citiri
Beizadelele celor care ne conduc. Familia generalului Oprea, între Lamborghini și plagieri
Gabriel Oprea, premierul interimar al României

25 de premieri și patru președinți a avut România de la Revoluție până în prezent. Putem spune cu certitudine că printre cele mai mari realizări ale acestor conducători sunt urmașii lor biologici. Majoritatea copiilor de foști președinți și premieri au fost privilegiați. Au urmat școli scumpe în străinătate, au acumulat averi colosale, au ocupat funcții importante și bine plătite sau au beneficiat de afaceri oneroase.

Și totul în numele tatălui care a ajuns în importanta funcție ales de noi, prostimea. În jur de 30 de copii s-au descurcat și ei cum au putut, pe spinarea părinților. Cum zicea fostul premier Adrian Năstase când a fost întrebat dacă Mihnea ar fi ocupat toate funcțiile importante dacă nu era fiul său: „Nu știu, dar fiul lui Brătianu ar fi ocupat postul respectiv dacă nu era fiul bătrânului Brătianu? Nu înțeleg de ce, până la urmă, ne ferim să acceptăm că cea mai bună investiție a unui părinte o reprezintă copiii și pregătirea lor.”

Iubitorii bolizilor de curse

Călin Popescu-Tăriceanu a fost premier din decembrie 2004, până în aprilie 2008. Din cele cinci căsnicii, Tăriceanu s-a ales cu trei fii: Călin Jr, născut din a treia căsnicie cu soția Cornelia Trântescu, Mihai, cu a patra soție, Ioana Dinu și Tudor (cel mai mic, are 7 ani), din ultima căsnicie cu Loredana Moise.

Călin Jr s-a născut în 1996 fiind cel mai mare dintre fii lui Tăriceanu. Este inginer, absolvind Școala Națională Superioară de Ingineri în Informatică, Automatică, Mecanică, Energetică și Electronică din Valenciennes, Franța.

Pasionat de mașini, Călin Jr participă la raliuri unde conduce mașini puternice și preparate special pentru curse. El este și membru al clubului exclusivist BrutalSTACS (concept al comunității Streetmaniacs, destinat oamenilor pasionați de domeniul auto-moto).

Mihai s-a născut în 2002 și în urma divorțului a rămas în custodia politicianului. Și el este iubitor de mașini de curse începând de mic să concureze în curse de karting. Mihai a pornit cu bine în viață primind, în 2009, de la bunicii săi un apartament în București de 116 metri pătrați. Mihai a primit lunar 3000 de lei pensie alimentară de la mama sa.

Vedetă pe internet

Emil Boc l-a urmat pe Tăriceanu în fotoliul de premier, ocupându-l până în februarie 2012. Actualul primar al Clujului este căsătorit cu Oana Boc și are două fiice: Cezara și Patricia.

Dacă fiica cea mică, Patricia este studentă în anul patru la Medicină Dentară din cadrul UMF, Cezara Boc are 25 de ani, a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Babeș-Bolyai și lucrează ca jurist. Pentru Cezara, următorul pas este intrarea în Barou. Dar, până atunci se bucură de succesul pe care îl are pe internet.

În 2020, Cezara și-a deschis un canal de TikTok unde oferă lecții de drept celor deja 200 de mii de urmăritori. În 2016, când a intrat la facultate, Emil Boc și-a răsplătit fiica cumpărându-i un apartament.

În funcția de prim-ministru au urmat Cătălin Predoiu (pentru doar trei zile), Mihai Răzvan Ungureanu (pentru trei luni) și Victor Ponta (din 2012 până în 2015) toți având copii prea mici ca să profite încă din plin de privilegiile oferite de funcția taților.

Plagiatorii familiei Oprea

Gabriel Oprea, generalul, a fost premier în două perioade scurte (înlocuindu-l pe Victor Ponta care a suferit niște intervenții chirurgicale): 22 iunie – 9 iulie 2015 și 29 iulie – 10 august 2015. Generalul este căsătorit cu Anda Oprea cu care are doi copii – Marin Gabriel și Ana Maria.

Marin Gabriel Oprea are 25 de ani și este însurat de doi ani cu Davida, cu care are un copil. Marin este mai cunoscut pentru relația pe care a avut-o cu Daniela Crudu, datorită Lamborghiniului de 300 de mii de euro și pentru numeroasele apariții din presa mondenă care îl arătau în mașini de lux, cu ceasuri de 30 de mii de euro și la petreceri scumpe.

Ca să înțelegem nivelul la care a ajuns familia Oprea, când Marin a împlinit 19 ani, tăticul i-a cumpărat cadou un Audi S7 de 100 de mii de euro. Sau alta, fiul generalului a dorit ca importanța sa pe acest pământ să fie cântată și a plătit un manelist pentru a-i compune si dedica melodia „Puștani de Dorobanți”.

Cu toate acestea, în 2015, Marin Gabriel trece BAC-ul cu nota 7,5 și drept recompensă este ales șeful tineretului UNPR (partid condus de tatăl general) sector 1. Fost manechin al creatoarei Adina Buzatu, Oprea junior termină Facultatea de Management a Universității Româno-Americane.

În 2016, înainte ca procurorii DNA să instituie sechestrele asigurătorii în vederea recuperării pagubelor din dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, Oprea i-a donat fiului o vilă în Cotroceni. Celebra vilă în sufrageria căreia magnificul general organiza întâlniri cu Coldea, Maior și Kovesi. A mai donat copiilor două terenuri valoroase din oraşul Voluntari, precum şi o clădire de birouri din Capitală.

Deși presa râdea de postările agramate de pe Instagram ale lui Oprea junior, în 2019, a fost angajat temorar, pentru două luni, în cadrul Ministerului Agriculturii. Atunci cică s-a ocupat de ”organizarea de evenimente pe perioada asigurării de către România a Președinției Consiliului UE și implementarea strategiei de organizare comună a pieței conform regulamentelor europene și cadrului legislativ național”.

Oprea senior și-ar fi angajat fiul la minister pentru a-l maturiza, după cum chiar el declara. Iar pe Facebook, Oprea senior își apăra odrasla: ”Fiul meu este atacat în presă, pe tiparul „intelligence”, în legătură cu un concurs pentru angajare. Informez opinia publică asupra faptului că fiul meu și-a terminat școala, a absolvit Liceul American și ulterior Universitatea Româno-Americană si are dreptul, ca orice om, să muncească. Este important de precizat că el nu s-a înscris să candideze pentru vreo funcție de secretar de stat sau de director la Ministerul Agriculturii, ci pentru o funcție de la baza ierarhiei profesionale, de debutant, prin concurs.”.

Deci, pe scurt, trebuie să apreciem hatârul pe care familia Oprea ni l-a făcut. Caci, la banii care i-a băgat în educația băiatului, putea sa-l facă măcar secretar de stat.

Dar Marin numai până să se însoare a fost un mare petrecăreț viețuind mai mult noaptea decât ziua, căci acum, Marin este la casa lui, iar luna de miere și-a petrecut-o în îndepărtatul Las Vegas.

Marin Gabriel Oprea nu trăiește doar din banii părinților. El deține și afaceri pe care le desfășoară prin firma New Generation Trading SRL (în care administrator e chiar mămica, Sanda) care se ocupă cu baruri și prin Meg Premium SRL (activități de restaurante) în care este asociat cu cumnatul său, Alexandru Marius Tudor.

Fost consilier la Autoritatea de Supraveghere Financiara, Ana Maria (32 de ani), fiica generalului, este căsătorită cu Alexandru Marius Tudor și are un băiat de șase ani. Soțul Ana Mariei a fost, până în 2013, şef serviciu în cadrul Autorității pentru Supraveghere Financiară, Sectorul Pensii Private, și şef serviciu Macroeconomie, din cadrul Ministerului Muncii.

Și Ana Maria este foarte bogată deținând terenuri, clădiri, case de vacanță și mai multe apartamente.

În 2017, ginerele şi fiul lui Gabriel Oprea sunt cooptaţi în Expensive Hobbit SRL, firmă fondată de Ionela Dicu şi de Elena Moise, prima fiind proprietara unui bloc cu zece etaje construit ilegal în Sectorul 2, pe un teren al lui Gheorghe Stelian, zis “Stelu”, iar a doua fiind soţia lui Vasile Moise, liderul Partidei Romilor Dâmboviţa (un apropiat al fostului preşedinte PDL al CJ Dâmboviţa, condamnatul Florin Popescu).

Pe 21 iulie 2017, cele două au părăsit acționariatul firmei, societatea fiind împărțită în mod egal de Alexandru Marius Tudor și de Gabriel Marin Oprea. În 2018, fiul lui Gabriel Oprea îi cedează toate acțiunile cumnatului său. Iar apoi, jumătate din firmă este cedată lui Codrin Ștefănescu.

Mulți ani, Ana Maria a administrat un bistro din centrul Bucureștiului, renumit pentru petreceri cu lume aleasă. Dar, în 2019, afacerea a falimentat.

Copiii generalului au tot ce le trebuie și au primit multe cadouri de la tatăl lor (mai ales în timpul dosarelor penale instrumentate de DNA), constând în terenuri și clădiri.

În 2019, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) retrage titlurile de doctori pentru Ana Maria Tudor și Alexandru Marius Tudor pe motiv de plagiat.

Soții Tudor au devenit doctori în Studii de securitate și intelligence la Academia SRI, în 2015. Culmea, la aceeași instituție, Gabriel Oprea a fost profesor și conducător de doctorate până la sfârșitul anului 2015. De altfel, așchia nu sare departe căci și lui Gabriel Oprea i-a fost retras, în 2016, titlul de doctor pentru că același CNATDCU a considerat că a fost ”obținut în mod fraudulos”.

(va urma)

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Oprea premier interimar , #stiri Gabriel Oprea