Ziare.com

Oprea: Legea cu impozitarea marilor averi, sustinuta de toti parlamentarii

Vineri, 27 August 2010, ora 19:30

   

Oprea: Legea cu impozitarea marilor averi, sustinuta de toti parlamentarii
Liderul Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Gabriel Oprea, a declarat, vineri, la Constanta, ca este convins ca proiectul de lege privind impozitarea marilor averi, prin care spera sa aduca la bugetul de stat peste 9 miliarde euro, va fi sustinut de parlamentarii din tot esicherul politic.

"Am strans in toate cele 41 de judete si cele sase sectoare ale municipiului Bucuresti in doar patru sau cinci zile, peste 150.000 de semnaturi, pentru ca am avut corturi, am avut voluntari care au adunat semnaturi in toata tara", a declarat Oprea despre proiectul de lege pe care UNPR l-a initiat si care acum se afla in Senat, transmite corespondentul NewsIn.

"Acest proiect de lege care se bazeaza pe doua principii foarte simple, dar importante: unul ca in vremuri exceptionale iei masuri exceptionale si pe celalalt principiu ca la acest efort de solidaritate trebuie sa participe cei care au mai mult sa dea mai mult, iar cei care au mai putin sa dea mai putin. Noi suntem convinsi ca, astfel, in trei ani de zile, vom strange peste 9 miliarde de euro, bani care vor fi directionati catre fondul de pensie, de care au nevoie pensionarii", a mai spus liderul UNPR.

Oprea a precizat ca acest proiect de lege are sprijinul marii majoritati a populatiei, al oamenilor cu venituri mici, medii, dar si al oamenilor care sunt convinsi ca pot sa faca acest efort de solidaritate de care are nevoie astazi Romania.

"Suntem convinsi ca in aceasta sesiune de toamna aceasta lege va fi sustinuta de toti parlamentarii din tot esichierul politic", a conchis acesta.

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a participat vineri, in calitate de presedinte al UNPR, la inaugurarea sediului din municipiul Constanta al partidului.

In perioada 27-29 august 2010 are loc, la Mangalia, Prima editie a Scolii de vara a Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, cu tema "Interesul National - solutii, nu doctrine!". La aceasta prima editie participa peste 500 de lideri si membri UNPR: conducerea centrala, sefii de departamente, secretarii executivi, presedintii structurilor UNPR din intreaga tara, membri ai organizatiilor de femei si de tineret din cele 41 de filiale judetene si din cele sase sectoare ale municipiului Bucuresti.

UNPR vrea introducerea pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Senatului a proiectului de lege privind impozitarea averilor mari. UNPR propune, in cadrul proiectului de lege privind introducerea taxei de solidaritate, ca persoanele fizice care detin bunuri a caror valoare depaseste 450.000 euro, sa plateasca anual 1% din valoarea acestora, pe o durata de trei ani de la intrarea in vigoare a legii.

Potrivit proiectului, "persoanele fizice care detin bunuri imobile constand in locuinte sau terenuri, precum si bunuri mobile constand in avioane, elicoptere, ambarcatiuni sau autoturisme, a caror valoare insumata este mai mare de 450.000 euro, vor achita, anual, o taxa de solidaritate in cuantum de 1% din valoarea totala a acestora, care se face venit la bugetul de stat".

De asemenea, proiectul stabileste o taxa si pentru persoanele ale caror bunuri sunt sub 450.000 euro. "In cazul in care valoarea totala a bunurilor mobile si imobile este mai mica de 450.000 euro, se vor taxa doar bunurile imobile a caror valoare individuala este mai mare de 300.000 euro, precum si bunurile mobile a caror valoare individuala este mai mare de 50.000 euro. Taxa de solidaritate reprezinta in aceste cazuri 0,5% din valoarea individuala a bunurilor respective", se arata in actul normativ.

Conform documentului, taxa de solidaritate se stabileste de catre Directiile de taxe si impozite locale, pe baza declaratiei pe proprie raspundere a persoanelor in cauza pentru stabilirea valorilor bunurilor imobile, iar pentru bunurile mobile, valoarea se stabileste scazand din valoarea de catalog initiala 25% pentru primul an de vechime si cate 10% pentru urmatorii patru ani vechime.

Sursa: rNews

Articol citit de 1381 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Legea cu impozitarea marilor averi

socialismul a invins la orase si sate - traiasca Republica Socialista Romana - moarte burghezimii si oamenilor bogati - sa ne traiesti Oprea - ceasca ar fi fost mandru de tine

 

 

Bravo !!!!!...numai sa le si gasiti .....averile mari sunt dosite demult !!!

normal ca sunt toti de acord ,pt ca oricum nu vor fii gasite ...))))..chiar si voiculescu este de acord???!!!!

 

 

Oprea e militar la origini si cine a stat prea mult in armata si i-a placut armata a capatat si niste deformatii de gandire! Guvernul incearca sa mai pastreze ceva atractivitate a Romaniei pentu investitorii straini iar Oprea vine cu idei contrare!

Si mai e si lider de partid guvernamental!

 

 

sunteti sigur?

Din cate am citit si eu Oprea se referea la impozitul de solidaritate care este valabil pentru cetatenii romani si care se aplica 3 ani si ar putea aduce la bugetul de pensii suma de care vorbeste Oprea. Ceea ce nu e rau deloc. Se aplica impozitul asta si la cetateni straini?

 

 

Acum sa-i vedem pe cei cu masinute de jucarie de sute de mii de euro

Atunci, cu cat se voteaza mai repede legea UNPR, cu atat mai bine. Hai ca masinile nu mai pot sa le ascunda pe nicaieri ::)

 

 

Comunist cu neuronul rosu...

...si populist cit cuprinde.
Si daca o persoana primeste mostenire o casa evaluata la mai mult de 300.000? Poate ca ala n-are de unde scoate 15.000 anual... Cum il taxezi? Ii iei casa?

Oricum, e un proiect facut doar ca sa dea bine la aia multi si mai inceti la minte. Ca de trecut prin parlament,zero sanse ...

 

 

OSPATARII ELECTRICI AI PDL-BASESCU TRAIAN.

..in afara de acest individ mai sunt si alti ospatari avansati in regimul Basescu Traian la innalte functii in statul alcoolicilor din Romania.
PDL inventeaza o noua calificare: "ospatarul electric sef“, si ospatarul terorist iliist -ministru al apararii nationale.

Iata ce ziceti?La ce sa va mai duceti, la indemn proletar bocist la Biblioteca Centrala de Stat cand puneti fi ospatari,puteti servi marinari piromani ,iar apoi sa ajungeti secretari de stat si ministri.

"Un tanar de 28 de ani, El Hayes Artur Roland, a fost numit in data de 10 august in functia de director general al furnizorului de energie electrica de stat Electrica Furnizare Transilvania Nord, companie care detine o cota de 7% pe piata de comert cu electricitate pentru consumatorii finali. El Hayes a fost promovat din functia de director comercial al aceleiasi societati, post ocupat din octombrie 2009. Aceasta e singura experienta in sectorul energetic a noului sef, pentru ca pana anul trecut el s-a remarcat ca angajat in Primaria Cluj, unde a fost inspector la Serviciul impuneri si sef la Serviciul executare silita. Pana sa ajunga la primarie a fost pe rand ospatar, receptioner, meserie pentru care a facut si cursuri de perfec­tionare, director comercial la o com­panie din Cluj si referent de marke­ting. Ascensiunea sa de la pozitia de ospatar la cea de director general la o companie energetica s-a datorat calitatii de membru al PDL si protejat al deputa­tului milionar de Cluj Daniel Buda. Credincios partidului, El Hayes a fost impins in postura de consilier local, pozitie unde nu a excelat cu nimic. "

http://www.financiarul.com/articol_49797/un-fost-ospatar-a-fost-numit-sef--la-electrica-furnizare-transilvania-nord.html

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor