Gabriel Oprea face biserica in memoria victimelor Revolutiei

Vineri, 07 Mai 2010, ora 17:13
2834 citiri
Gabriel Oprea face biserica in memoria victimelor Revolutiei

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, vrea sa faca o biserica in Popesti-Leordeni, care va fi suspendata peste canalul in care a fost aruncata in Decembrie 1989 cenusa victimelor Revolutiei de la Timisoara, proiect care va costa 200.000 de euro si care ar trebui sa fie gata in primavara anului 2011.

Astfel, ministrului Oprea a avut, vineri, la sediul MApN, o intalnire cu presedintele Asociatiei "Memorialul Revolutiei 16-22 decembrie 1989 Timisoara", Traian Orban. Discutiile au fost urmate de o deplasare in localitatea ilfoveana Popesti-Leordeni, unde, in decembrie 1989, a fost aruncata cenusa victimelor Revolutiei de la Timisoara.

In primaria din localitate, ministrul Oprea a anuntat ca a luat initiativa construirii unei biserici in memoria celor 40 de victime de la Timisoara, asa cum le-a promis revolutionarilor, la sfarsitul lunii martie, in timpul vizitei la Memorialul Revolutiei de la Timisoara.

"Cu totii le suntem profund indatorati celor care au luptat in Revolutia din 1989 si celor care si-au dat viata pentru libertatea noastra. De aceea, am decis sa sprijin personal construirea acestei biserici, in memoria eroilor nostri, inclusiv din punct de vedere financiar. Sunt parlamentar de Ilfov, dar, inainte de toate, sunt un om care nu poate uita cat de scump a fost platita libertatea de care ne bucuram astazi. Tocmai de aceea, fac un apel la colegii mei parlamentari, si la cei din Ilfov, si la cei din alte judete, sa sustina construirea acestei biserici", a declarat ministrul Oprea.

Potrivit proiectului, biserica urmeaza sa fie suspendata peste canalul colector de la Popesti-Leordeni, tocmai pentru a se putea permite accesul la canal in caz de necesitate. De asemenea, in curtea bisericii va fi amplasat un monument in memoria victimelor Revolutiei, dar si un "zid al luminii" unde vor putea fi aprinse lumanari. Terenul a fost cedat de proprietar cu titlu gratuit Primariei Popesti-Leordeni, care se va ocupa si de administrarea lacasului de cult.

Biserica va costa 200.000 de euro, principalii cotizanti fiind chiar ministrul Gabriel Oprea, dar si membri ai UNPR, precum Anghel Iordanescu sau primarul din Voluntari, Florentin Pandele, secretarul de stat din MApN, Viorel Oancea, deputatul PSD, Cristian Rizea, precum si o serie de oficialitati locale din Popesti-Leordeni si din judetul Ilfov. Conform promisiunilor lui Oprea, lacasul de cult ar trebui sa fie construit pana in primavara anului 2011, ministrul exprimandu-si speranta ca biserica va fi un loc de pelerinaj si de reculegere, dar si un punct de atractie turistica.

"Fata de cei care si-au dat viata pentru libertate, orice roman are o tripla datorie: aceea de a scoate adevarul la lumina, de a cinsti memoria celor cazuti si de a pastra unitatea pentru care eroii nostri si-au dat viata. Ca ministru, am sustinut desecretizarea dosarelor Revolutiei. Ca militar, am cinstit memoria eroilor nostri. Ca om politic, militez pentru unitate in jurul interesului national", a mai aratat ministrul Apararii.

La evenimentul de vineri au participat senatorul de Ilfov Anghel Iordanescu, deputatul Cristian Rizea, secretarul de stat in Ministerul Apararii Nationale, fost primar al orasului Timisoara, Viorel Oancea, secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Gheorghe Emacu, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Cristache Radulescu, prefectul judetului Ilfov, Dan Baranga, primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, primarul localitatii Popesti-Leordeni, Grigore Trache, oficialitati locale si judetene.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Gabriel Oprea, #biserica victime Revolutie, #biserica Popesti Leordeni , #stiri Gabriel Oprea
Comentarii
L
Lake
rank 1
Mai degraba sa se faca un fel de monument, un 'panou' comemorativ...!
Poza leonardus
leonardus
rank 2
face O biserica, nu face biserica...voua chiar nu va suna rau in urechi exprimarea fara articol?