Gabriel Oprea, membru in Comisia de Aparare pe locul PD-L

Marti, 17 Februarie 2009, ora 13:04
1772 citiri
Gabriel Oprea, membru in Comisia de Aparare pe locul PD-L

Dupa ce nu a reusit sa intre in comisia SRI, deputatul independent Gabriel Oprea, a fost votat luni ca membru in Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala a Camerei Deputatilor, ocupand astfel locul lasat vacant de Cezar Preda.

In cadrul sedintei de luni a Biroului Permanent, presedintele Roberta Anastase (PD-L) a supus dezbaterii si aprobarii o cerere a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, deputat independent, prin care acesta solicita sa devina membru al Comisie de aparare. Anastase a mentionat ca aceasta Comisie a Camerei are doar 24 de membri, fata de numarul aprobat initial, de 25, informeaza NewsIn.

Viceliderul grupului PSD, Aura Vasile, nu s-a opus ca fostul social-democrat sa fie numit membru in Comisie, precizand ca oricum e un loc vacant, al democrat-liberalilor. Este vorba de deputatul Cezar Preda care a renuntat la aceasta calitate in urma numirii sale in fruntea comisiei parlamentare de control a SRI.

"Doamna presedinta, nu este nici o problema, inteleg ca domnul Preda tot trebuie sa iasa din aceasta comisie, fiind la conducerea Comisiei pentru controlul SRI si pentru ca l-ati propus prima oara (pe Gabriel Oprea, n.r.), din partea PDL-ului pentru Comisia SRI, il puteti propune, acum, pe locul PDL-ului, in Comisia de aparare", a spus Aura Vasile, potrivit stenogramei de sedinta. In consecinta, membrii BP s-au declarat in unanimitate de acord cu solicitarea lui Oprea.

Deputatii au aprobat, luni, in unanimitate, unele schimbari in componenta comisiilor permanente ale Camerei. Una dintre aceste schimbari a fost desemnarea lui Gabriel Oprea in calitate de membru al Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Propunerea a fost anuntata in plen de catre presedintele de sedinta, democrat-liberalul Ioan Oltean.

Liderul de grup al deputatilor PD-L, Mircea Toader, a explicat ca decizia a fost luata in urma unei solicitari a lui Oprea ca, in calitatea sa de deputat, sa devina membru intr-o comisie parlamentara. "Nu a fost o propunerea a PD-L. Domnul Oprea a facut aceasta solicitare, iar liderii de grup i-au aprobat-o. Nimeni nu s-a opus, toata lumea a fost de acord", a declarat Toader. Modificarile din comisii au fost votate in bloc, cu unanimitate de voturi.

Grupul PD-L l-a retras pe deputatul Gabriel Oprea ca membru in Comisia SRI, pe 11 februarie, dupa ce propunerea acestuia a generat suspendarea sedintei plenului reunit de validare a lui Dan Nica la sefia MAI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Gabriel Oprea, #membru Comisia Aparare, #solicitare ocupa post, #Camera Deputatilor , #stiri Gabriel Oprea