Ziare.com

Inca un plagiat coordonat de Gabriel Oprea? Autorul, Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei

Luni, 31 August 2015, ora 20:59

   

Inca un plagiat coordonat de Gabriel Oprea? Autorul, Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei
Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei, este suspect ca si-a plagiat teza de doctorat. Lucrarea sa a fost coordonata de profesorul universitar Gabriel Oprea.

In urma unei analize realizate de HotNews asupra lucrarii, au fost identificate sursele de provenienta pentru peste de o jumatate din totalul celor 445 de pagini. Conform sursei, pentru peste 200 din pagini continutul a fost copiat ad litteram, fara a fi fost citat cu respectarea normelor nationale si internationale de citare in operele stiintifice.

De mentionat e ca ambii si-au asumat originalitatea tezei, in acord cu Legea Educatiei nr. 1/2011, printr-o declaratie pe propria raspundere semnata in solidar.

Este cea de-a treia lucrare de doctorat coordonata de Gabriel Oprea care e suspecta ca ar fi copiata. In aceeasi situatie se afla teza primarului sectorului 2, secretar general al UNPR, Neculai Ontanu, si cea a avocatei lui Victor Ponta, Loredana Radu. Gabriel Oprea insusi este suspect ca si-a plagiat teza de doctorat sustinuta in anul 2001,aminteste sursa.

Avocata lui Victor Ponta, acuzata de plagiat - ar fi copiat sute de pagini

Intitulata "Coruptia - risc major la adresa securitatii nationale", teza de doctorat a prim adjunctului procurorului general al Romaniei este plagiata dupa carti de specialitate, cursuri universitare, legi sau pagini de Internet. In plus, are multe greseli de ortografie, noteaza sursa.

Lucrarea are 445 de pagini si o bibliografie foarte mica in raport cu volumul acesteia: 21 de site-uri de legislatie, 83 de carti, 12 reviste si surse de pe Internet. In schimb, lucrarea are 359 de note de subsol, cea mai mare parte a lor fiind identificate ca plagiate odata cu continutul tezei.

Printre sursele lui Bogdan Licu se numara judecatorul Cristi Danilet, fostul sau coleg din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), dar si colonelul (r) Marian Rizea, conferentiar universitar si fost angajat al SRI, Marian Dobra sau William Branza.

- Primele pagini copiate sunt 6 si 7, preluate din cursul "Criminalitatea. Reactia societatii si a institutiilor la criminalitate".

- Capitolul I al tezei, "Consideratii tehnico-metodologice privind infractiunea de coruptie si criminalitatea organizata", este preluat din cartea "Vulnerabilitati ale securitatii nationale. Coruptia si crima organizata", disponibila pe Internet pe site-ul personal al lui Andrei Vocila.

- La fel e situatia paginilor 55 - 58.

- Paginile 26 - 39 par a fi preluate din cartea "Coruptia amenintare la adresa sigurantei nationale", aparuta la editura Academiei Natioanle de Informatii in 2005, semnata de Marian Rizea.

- Paginile 109 - 135 - un intreg capitol - sunt preluate ad litteram din cartea "Infractiuni asimilate coruptiei", aparuta in 2004 la Editura SemnE din Bucuresti, semnata de William Branza. Pana si subtitlurile sunt aceleasi (nu insa si notele de subsol).

- Peste 20 de pagini din teza de doctorat a procurorului Licu sunt preluate ad litteram din cartea "Coruptia si anticoruptia in sistemul juridic", aparuta in anul 2009 la Editura C.H. Beck din Bucuresti, semnata de judecatorul Cristi Danilet. Daca in cartea lui Danilet capitolul se intituleaza "Vulnerabilitatile sistemului juriciar", in teza lui Licu titlul e usor modificat: "Vulnerabilitati in sistemul judiciar". Totusi, continutul de la paginile 341 la 363 din teza este copiat in bloc si ad litteram.

Continut preluat din legi si cursuri online

Sunt preluate si informatii de pe Internet, asa cum e cazul paginii 50, unde este plagiat un curs online scris de chestorul de politie Damian Miclea, profesor universitar si coordonator de doctorate la Academia de Politie. Damian Miclea a fost plagiat si de avocata lui Victor Ponta, Loredana Radu.

Sunt copiate ad litteram si pasaje din legi, dar si din Strategia nationala anticoruptie 2005 - 2007, sau din raportul de audit al Freedom House pe chestiunea anticoruptiei din 2007.

Licu a preluat informatii si din referate - pagina 58 -, sau din lucrari editate de institutii prestigioase, cum este studiul intitulat "Politica Europeana de securitate si aparare" al Institutul European din Romania - pagina 59.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5314 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Inca un plagiat coordonat de Gabriel Oprea? Autorul, Bogdan Licu,

prim-adjunct al procurorului general al Romaniei"
- fabrica de doftori a "interesului natzional" se face kko la foc automat ! auzi prim-adjunct al procurorului general al Romaniei nu e in stare sa ia un doctorat pe bune ! :o(((

 

Licu trebuie demis imediat.

Un hot nu poate sta in fruntea Parchetului General.

 

Se pare ca Romania detine recordul mondial la nr. de

Este cea de-a treia lucrare de doctorat coordonata de plagiatori:((((((((
"Gabriel Oprea care e suspecta ca ar fi copiata. In aceeasi situatie se afla teza primarului sectorului 2, secretar general al UNPR, Neculai Ontanu, si cea a avocatei lui Victor Ponta, Loredana Radu. Gabriel Oprea insusi este suspect ca si-a plagiat teza de doctorat sustinuta in anul 2001,aminteste sursa."

Si cine sa-l demita alt plagiator??

Daca in Ro s-ar anula toate doctoratele plagiate nu cred ca s-ar aduna profesori universitari ptr 2 univeristati!!

Sistem

In cazuri fericite pe linga 2-3 profesori adevarati se strecoara inca 20 parveniti.

Grad cu Prosti

Hot e un compliment deja. Omul este un impostor si are licenta de furat. Cum sa copiezi 200 de pagini.Nu realizati cat rau face tarii o asemenea calamitate. E frate cu Shova, marele "om de stat", balbaitul cu limbaj de gradinitza.. O conjuratie de lepre, delapidatori si impostori conduc Romania. Nu e unul in primii 100 de oameni de stat, fara vre-un titlu de doctor, profesor si alte zorzonele. Seamana cu titlurile de erou la muncii cocialiste. Astept si Leo de la Strehaia sa-si un titlu acolo ceva, ca sa fie banda de nebuni completa. Iesiti si luptati, aparati tara, sa fure ei in liniste. Individul prin functia lui este macar in primii 20 de aoameni ai tarii. Oricum e un mielushel pe linga altii. Nu a muscat, doar suge "mijloace necuvenite".

Cand Funeriu a incercat sa scoata politica si nepo

tismul din educatie, s-au scandalizat toti telectualii si kkdemicienii!! Cand e vorba de plagiat si plagiatori au devenit toleranti si intelegatori !! Reactia lor spune tot!!

De plagiatul lui kovesi nu prea vorbiti

Va este frica????? Funeriu nu si-a echivalat studiile in Romania .DE CE????

askar, daca stii "glumitele" astea de la latrina 3

lasă-ne 1000 de ani.
ai mai bine grija de primul plagiator al tarii - tov. Ponta. un plagiat dovedit, dar un plagiator cu obrazul ca tovalul.

Romania, centru mondial al copiatorilor!

Meritam un congres mondial, o medalie, un Nobel pentru ciordeala intelectuala.

- Presimt ca iarasi vom fi lasati pe afara de vreo tara ca Nigeria, impinsa de Oculta mondiala. Macar Tonta e recunoscut international. Titlul asta nu i-l ma ia nimeni.

 

Se pare ca Romania detine recordul mondial la nr. de

plagiatori: toti "ministrii, politicieni, profesori universitari".
Brr:((((((((((((((((

Care-i noutatea???? Din momentul in care intelectualii romani

au acceptat sa fie guvernati de un plagiator, presa ar fi trebuit sa realizeze ca plagiatul este un sport de masa in mediu academic!! Pareau mai istetei cei din media din Ro!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor