Oprea: 2.500 de locuinte ANL din Ghencea vor reveni personalului MApN

Vineri, 18 Martie 2011, ora 20:51
3224 citiri
Oprea: 2.500 de locuinte ANL din Ghencea vor reveni personalului MApN
Foto: exclusivenews.ro

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a declarat vineri, cu ocazia lansarii proiectului de construire de locuinte ANL in zona Ghencea, ca aproximativ 2.500 de unitati locative din cele 10.000, cate vor fi ridicate, vor reveni personalului Ministerului Apararii Nationale.

"5.000 de unitati locative (din cele 10.000 de locuinte prevazute a fi construite, n.r.) sunt destinate institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala si autoritatilor judecatoresti, 2.500 dintre acestea revenind personalului Ministerului Apararii Nationale.

Prin hotarare de Guvern se va realiza urmatoarea repartitie: MApN - 25%, nu mai putin de 2.500 locuinte; MAI - 10%, nu mai putin de 1.000 locuinte; SRI - 5%, nu mai putin de 500 locuinte; SIE - 1,5%, nu mai putin de 150 locuinte; SPP - 1,5%, nu mai putin de 150 locuinte; STS - 1,5%, nu mai putin de 150 locuinte; Administratia Penitenciarelor - 1,5%, nu mai putin de 150 locuinte; Ministerului Justitiei - 2%, nu mai putin de 200 locuinte; Parchetului General - 2%, dar nu mai putin de 200 locuinte", a declarat ministrul Oprea.

Oprea a amintit ca, din anul 2010 si pana in prezent, au fost emise 20 de hotarari de Guvern pentru transmiterea catre autoritatile locale din 16 judete a circa 430 de hectare de teren care au fost administrate de MApN, procente cuprinse intre 20 si 50 la suta dintre unitatile locative realizate revenind personalului armatei.

"Prin acest nou proiect lansat in Capitala, cel mai mare in ultimii 20 de ani in Romania, celor aproape 7.000 de locuinte destinate tinerilor militari in mai multe garnizoane din tara li se adauga inca 2.500, astfel incat numarul locuintelor in regim ANL, destinate tinerilor militari ajunge la 9.500, in conditiile in care, la nivelul Armatei Romaniei exista un necesar de 10.000 de locuinte", a declarat ministrul Gabriel Oprea.

Pentru construirea ansamblului de locuinte in zona Ghencea, Ministerul Apararii Nationale va transmite, prin hotarare de Guvern, din domeniul public al statului si administrarea MApN in administrarea Consiliului Local al sectorului 5, terenuri in suprafata de 101,5 hectare.

Terenurile care se transfera sunt dezafectate ca urmare a procesului de reorganizare si restructurare a armatei si se utilizeaza in scopul sistematizarii zonei, respectiv pentru construirea de locuinte si functiuni complementare spatiilor de locuit, prin programe derulate de Agentia Nationala pentru Locuinte, potrivit legislatiei in vigoare.

Locuinte eco pentru militari

Ansamblul de locuinte in regim ANL din cartierul Ghencea din Capitala, cel mai mare din tara, va fi primul eco-cartier din Romania si va cuprinde cel putin 10.000 de locuinte si chiar o sala polivalenta, a declarat vineri ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

"Costurile acestui proiect sunt foarte mari, iar noi ne dorim sa il terminam cat mai repede. Va fi primul eco-cartier care se va construi in Romania. Minim jumatate din locuinte vor fi destinate celor care lucreaza in sectorul apararii si sigurantei nationale. Prin crearea unui eco-cartier, unic la nivelul Bucurestiului, se are in vedere revitalizarea economica si sociala si se vor crea locuri de munca", a declarat Elena Udrea, la o intalnire cu presa pe terenul pe care va fi dezvoltat cartierul.

In prezent, in Romania exista 26.000 locuinte ANL, din care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului isi propune sa vanda 20.000 locuinte. Totusi, mai putin de 100 de locuinte ANL au fost vandute pana la sfarsitul lunii decembrie 2010.

Proiectul cartierului ANL din Ghencea a fost anuntat de ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, inca din septembrie, anul trecut.

"Un alt mare proiect va avea loc in sectorul 5 si sectorul 6 al Capitalei unde vom construi aproape 10.000 de locuinte pe un teren de 186 de hectare pe care Ministerul Apararii a decis sa-l implice. Va fi cel mai mare proiect imobiliar desfasurat vreodata la nivel national, pentru ca vorbim de construirea de noi drumuri si artere de circulatie, gradinite, sectii de politie si blocuri", declara Elena Udrea, in toamna lui 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Gabriel Oprea locuinte ANL, #Oprea apartamente ANL militari , #stiri Gabriel Oprea