Noi detalii despre cum foloseau Nitu si Oprea coloanele oficiale (Surse)

Luni, 01 Februarie 2016, ora 12:54
7479 citiri
Noi detalii despre cum foloseau Nitu si Oprea coloanele oficiale (Surse)
Foto: Arhiva / B1 TV

Dosarul in care se cere ridicarea imunitatii fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat de abuz in serviciu, a ajuns pe masa Comisiei Juridice a Senatului, si anchetatorii au aflat ca procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, ar fi avut permanent in timpul zilei la dispozitie un motociclist, iar Gabriel Oprea si-ar fi suplimentat singur numarul de echipaje rutiere care il insoteau.

Astfel, Tiberiu Nitu ar fi beneficiat de serviciile unui motociclist de la Politia Rutiera nu numai dimineata si seara, la venirea si la plecarea de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, asa cum era prevazut in protocolul Ministerului de Interne, ci si in alte deplasari pe care le facea in timpul zilei prin Capitala, informeaza surse Ziare.com.

Conform procurorilor DNA, motociclistul ramanea in permanenta la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, au declarat aceleasi surse.

Oprea explica de ce i-a dat coloana oficiala procurorului Nitu

Pana in acest moment, Tiberiu Nitu nu are nicio calitate in dosarul in care se cere urmarirea penala a lui Gabriel Oprea, care este asteptat la Comisia Juridica a Senatului pentru a studia cele 15 volume de probe in baza carora procurorii cer inceperea urmaririi penale pe numele sau.

Totodata, conform televiziunilor de stiri, atunci cand a preluat conducerea Ministerului de Interne, Gabriel Oprea beneficia doar de un echipaj de la Politia Rutiera, care ii deschidea traficul, insa, in noiembrie 2014, echipajul a fost suplimentat cu un ofiter de politie cu rol de coordonare a misiunii, iar in 2015 s-a adaugat inca un agent de politie rutiera, motociclist.

Cu alte cuvinte, Gabriel Oprea a beneficiat de trei echipaje, dar nu in baza unui ordin scris, ci in baza unui ordin verbal, care are insa aceeasi valoare ca si cel scris, sustin sursele citate de Realitatea TV.

Atat Gabriel Oprea, cat si Tiberiu Nitu se declara nevinovati si sustin ca au actionat in conformitate cu cadrul legal existent.

Gabriel Oprea cere sa ii fie ridicata cat mai repede imunitatea parlamentara

Tiberiu Nitu nu vrea sa demisioneze: Am beneficiat de masurile de protectie prevazute de lege

Mandatul procurorului general expira in luna mai, dar ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat ca nu exclude revocarea din functie a lui Tiberiu Nitu daca se constata ca a incalcat legea.

Ministrul Justitiei: Nu exclud revocarea lui Tiberiu Nitu

DNA a inceput sa ancheteze coloanele oficiale folosite de Gabriel Oprea si de alti demnitari dupa moartea politistului Bogdan Gigina, care a murit in urma unui accident de motocicleta produs anul trecut, in luna octombrie.

Accidentul a scos la iveala si alte astfel de incidente, iar surse au declarat pentru Ziare.com ca un alt politist a suferit un accident de motocicleta, vara trecuta, in timp ce ii deschidea drumul lui Tiberiu Nitu.

Are si procurorul Nitu coloana oficiala? Parchetul General raspunde

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Gabriel Oprea Nitu coloane oficiale, #Nitu motociclist coloana, #Gabriel Oprea urmarit penal DNA , #Tiberiu Nitu