Gabriel Oprea: Am stele de general de la trei presedinti

Luni, 15 Februarie 2010, ora 15:19
5033 citiri
Gabriel Oprea: Am stele de general de la trei presedinti
Foto: Arhiva

Despre Gabriel Oprea s-a spus ca-i omul lui Basescu din PSD, ca e prea tanar pentru a fi general cu patru stele. In cadrul unui interviu acordat Q Magazine, minisitrul independent al Apararii povesteste despre cum a ajuns in posesia celor patru stele, despre averea sa si despre viitorul partid politic pe care vrea sa-l faca.

"Am primit ambele stele de la presedintele Iliescu. In 2000, am primit Steaua Romaniei de la Emil Constantinescu, pentru contributia adusa la intarirea capacitatii de aparare a tarii. Stelele nu le-am luat de pe strada. Doua le-am luat de la Iliescu cand eram inca activ. A patra stea mi-a dat-o Traian Basescu, fiind in rezerva, pentru ca n-a mai intalnit un ministru care demisioneaza pentru ca refuza numirea in functii a unor oameni compromisi, impusi de partid", a declarat ministrul pentru Q Magazine.

Despre averea sa, compusa din terenuri, case, apartamente, case de vacanta, un spatiu comercial, doua masini si sume importante in conturi bancare, actualul ministru al Apararii spune ca toata a facut-o pana in 2001, cand a ajuns demnitar.

"Revolutia din '89 mi-a permis ca din '92 sa fac investitii imobiliare, asa ca in 2001, cand am ajuns demnitar, mi-am permis sa declar transparent toata averea mea, platind tot timpul taxe si impozite la stat. Nu stiu daca e mult sau e putin, stiu doar ca nu am dobandit niciun leu ilegal", a declarat Oprea.

Despre Traian Basescu spune ca este "un adevarat barbat de stat", iar despre Adrian Nastase crede ca a fost "unul dintre cei mai buni prim-ministri ai Romaniei".

Intr-unul din rarele momente de slabiciune, Gabriel Oprea dezvaluie ca a plans. "A fost cand am demisionat din calitatea de membru de partid. Ii respect pe toti cei care au avut incredere in mine in PSD, niciodata nu am vorbit urat despre fostii mei colegi si n-o voi face niciodata. Desi in politica e o vorba 'never say never', nu ma voi mai intoarce niciodata in PSD", a declarat Gabriel Oprea pentru revista citata.

Despre noul partid pe care il va forma in vara, ministrul Apararii afirma ca "avem totul stabilit, nume, doctrina, statut, membri. E facut militareste, ca sa glumesc".

Quarterly Report - Editia 4

Nicușor Dan rămâne favorit la Primăria Capitalei. La ce distanță sunt Firea și Piedone SONDAJ
Nicușor Dan rămâne favorit la Primăria Capitalei. La ce distanță sunt Firea și Piedone SONDAJ
La comanda USR, IPSOS a realizat un nou sondaj de opinie cu privire la intențiile de vot ale cetățenilor din București, iar acesta îl creditează pe Nicușor Dan cu cea mai mare șansă la...
Sute de incidente, sesizate de la începutul campaniei electorale. Concluziile verificărilor
Sute de incidente, sesizate de la începutul campaniei electorale. Concluziile verificărilor
370 de evenimente sau incidente au fost sesizate de la debutul campaniei electorale, iar în urma verificărilor au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, a informat joi, 23 mai, Guvernul,...
#Gabriel Oprea partid, #Gabriel Oprea avere, #Gabriel Oprea Traian Basescu, #Gabriel Oprea stele general , #Traian Basescu