Oprea a preluat mandatul de ministru al Apararii: Sunt sustinut de premier si presedinte (Video)

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 18:26
2499 citiri
Oprea a preluat mandatul de ministru al Apararii: Sunt sustinut de premier si presedinte (Video)
Foto: Realitatea Tv

Gabriel Oprea a preluat, miercuri, in cadrul unei ceremonii, mandatul de ministru al Apararii de la Mihai Stanisoara, in prezenta presedintelui Traian Basescu. "Nu am venit aici pentru functie", a declarat Gabriel Oprea.

"Sunt un om care am purtat cu mandrie haina militara si am servit statul roman. Am purtat mereu cu mine valorile Armatei - disciplina, onoarea, solidaritatea si le-am respectat si in cariera politica. Nu am venit aici pentru functie. Daca vroiam functii (...) ramaneam ministru la Interne", a declarat Oprea.

Noul ministru al Apararii a promis militarilor ca se va bate pentru interesele lor si a spus ca stie care sunt problemele cu care se confrunta soldatii romani.

"Stiu care sunt problemele Armatei, stiu ca fac parte dintr-un grup de elita, sunt pregatit sa ma lupt pentru problemele armatei si sunt sustinut de premier si presedinte", a declarat Oprea, adaugand ca in 2010 lipsa resurselor va fi cea mai mare problema.

Basescu: Oprea a refuzat numirea unor incompetenti in MAI

Presedintele Traian Basescu i-a multumit lui Stanisoara pentru modul in care si-a indeplinit madnatul si i-a urat succes lui Oprea, explicand in cadrul ceremoniei motivul pentru care l-a avansat in rezerva pe Oprea.

"Anul acesta l-am avansat in rezerva datorita unei intamplari la inceputul anului. Este primul dintre ministri care a spus - eu renunt la mandatul meu. Este vorba desprerefuzul de a accepta numiri de oameni incompetenti, dar pe criteriu politic in interiorul Ministerului de Interne, am considerat ca trebuie sa recompensez acest gest al unui ministru", a declarat Basescu, in fata militarilor.

Presedintele a subliniat ca a fost prezent la ceremonia de investire a ministrului Apararii din respectul pe care il are pentru armata si a adaugat ca va mai fi prezent doar la investirea ministrului de Interne si la cea a investitii ministrului de Externe.

Basescu le-a urat militarilor sarbatori fericite si un an nou mai bun, avertizandu-i ca anul viitor Romania va fi nevoita sa suplimenteze numarul de trupe din Afganistan si sa intesifice colaborarea cu Statele Unite.

Quarterly Report - Editia 4

Nicușor Dan rămâne favorit la Primăria Capitalei. La ce distanță sunt Firea și Piedone SONDAJ
Nicușor Dan rămâne favorit la Primăria Capitalei. La ce distanță sunt Firea și Piedone SONDAJ
La comanda USR, IPSOS a realizat un nou sondaj de opinie cu privire la intențiile de vot ale cetățenilor din București, iar acesta îl creditează pe Nicușor Dan cu cea mai mare șansă la...
Sute de incidente, sesizate de la începutul campaniei electorale. Concluziile verificărilor
Sute de incidente, sesizate de la începutul campaniei electorale. Concluziile verificărilor
370 de evenimente sau incidente au fost sesizate de la debutul campaniei electorale, iar în urma verificărilor au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, a informat joi, 23 mai, Guvernul,...
#Oprea Aparare, #Oprea venit functie, #Oprea preluat Aparare , #Traian Basescu