Reactii la demisia lui Gabriel Oprea

Marti, 13 Ianuarie 2009, ora 16:51
2621 citiri
Reactii la demisia lui Gabriel Oprea

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat marti ca social-democratii se asteptau ca Gabriel Oprea sa demisioneze din functia de ministru de Interne, iar acesta este considerat ca si dat afara din PSD, nemaifiind nevoie decat de o simpla formalitate.

"Ne asteptam cu totii la acest gest", a declarat Marian Vanghelie la Antena3, precizand ca la baza acestei decizii sta faptul ca presedintele Traian Basescu "l-a vazut ca nu este in stare" sa isi indeplineasca misiunea.

"Traian Basescu a incercat. Nu s-a putut. PSD este unit si, ca atare, domnul Oprea a recunoscut ca a gresit", a spus Marian Vanghelie.

Acesta a respins acuzatiile grave aduse de Oprea conducerii PSD, potrivit caruia el a fost inlaturat de la conducerea Ministerului de Interne din cauza grupurilor mafiote din partid, ironizandu-l pentru sustinerea ce i-a fost acordata de Gigi Netoiu prin organizarea mitingului organizatiei PSD Ilfov.

"Dansul cu domnul Netoiu au facut o echipa impotriva grupurilor mafiote", a spus Vanghelie ironic.

Seful PSD Bucuresti a mai spus ca Oprea a gresit ca nu a respectat deciziile PSD. "A gresit foarte tare pentru ca nu a stiut sa il respecte pe presedintele partidului, pentru ca nu dansul a castigat alegerile si a luat scorul pe care l-a luat", a spus Vanghelie.

El a precizat ca Gabriel Oprea se poate considera deja exclus din partid. "Este dat afara. Nu mai trebuie decat o procedura formala la comisia de etica", a precizat Marian Vanghelie.

Totodata acesta a avertizat ca este foarte posibil ca organizatia PSD Ilfov, sustinatoare a lui Gabriel Oprea, sa fie desfiintata. "In cazul in care nu reglementam situatia, o sa cream o alta organizatie" a avertizat Vanghelie.

Cezar Preda: Demisia e un act unilateral

Vicepresedintele PD-L Cezar Preda a declarat marti pentru NewsIn ca democrat-liberalii nu au nimic de comentat in privinta anuntului lui Gabriel Oprea, precizand ca demisia este un act unilateral.

"Prin acest gest, Gabriel Oprea s-a conformat deciziei PSD. PD-L nu are nimic de comentat in aceasta privinta, asteptam ca PSD sa nominalizeze o alta persoana pentru ministerul Administratiei si Internelor", a precizat democrat-liberalul Cezar Preda.

Gabriel Oprea a anuntat marti, 13 ianiarie, ca a decis sa isi dea demisia din functia de ministru de Interne, dupa ce presedintele PSD Mircea Geoana a anuntat ca social-democratii i-au retras sprijinul politic si au decis sa il excluda din partid pentru ca l-a nominalizat in functia de sef al DGIPI pe Virgil Ardelean.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gabriel Oprea, #demisionat, #Marian Vanghelie, #Traian Basescu, #Cezar Preda , #Traian Basescu