A fost stabilita data consultarilor pe Codul Fiscal - Oprea l-a invitat si pe Ponta

Joi, 06 August 2015, ora 18:24
2057 citiri
A fost stabilita data consultarilor pe Codul Fiscal - Oprea l-a invitat si pe Ponta

UNPR propune partidelor parlamentare data de 19 august pentru consultarile pe tema Codului Fiscal, acestea urmand sa aiba loc in Parlament, iar invitatia a fost transmisa inclusiv premierului Victor Ponta, potrivit unui comunicat al formatiunii.

UNPR precizeaza in comunicat ca scrisoarea de invitatie a fost transmisa prim-ministrului Victor Ponta, presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, co-presedintilor ALDE, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, co-presedintilor PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, precum si liderului grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian.

Potrivit invitatiei, consultarile vor avea loc la Parlament, in data de 19 august, incepand cu ora 10.00, la doua zile distanta de data propusa de liberali pentru consultarile pe teme economice.

Marea polemica a Codului Fiscal: Ce propune Gabriel Oprea

"Am decis ca UNPR sa lanseze invitatia la dialog pentru toate partidele politice inaintea sesiunii extraordinare a Parlamentului, discutiile fiind pentru o viziune asupra noului Cod Fiscal. Romania, economia Romaniei asteapta o decizie inteleaptaa in privinta rediscutarii noului Cod Fiscal. Vom aduce la aceeasi masa toate punctele de vedere si vom incerca impreuna sa obtinem cel mai bun rezultat", a declarat Gabriel Oprea.

Liderul UNPR a mai spus ca o conditie pentru participarea tuturor partidelor la consultarile pe tema noului Cod Fiscal este ca si formatiunea sa sa lanseze o astfel de invitatie, precizand ca UNPR este o "punte" intre institutii si partide.

"O conditie ca sa vina toate partidele la aceeasi masa, si cred ca intelegeti ce vreau sa spun, este ca si UNPR sa lanseze aceasta invitatie. (...) Credem noi ca suntem foarte credibili ca sa poata sa vina cu adevarat toate partidele la masa negocierilor", a declarat Gabriel Oprea, intrebat fiind de ce UNPR a lansat o invitatie separata de cea a liberalilor.

Liderul UNPR a mai spus ca partidul sau poate fi "o punte" intre Palatul Victoria, Palatul Cotroceni si Palatul Parlamentului.

Luni, PNL a anuntat ca propune partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultari, echipa desemnata de liberali pentru negocieri fiind alcatuita din Catalin Predoiu, Eugen Nicolaescu si Marian Petrache.

PNL spera sa se inteleaga cu Dragnea, pe Codul Fiscal - Ponta, acuzat de rigiditate

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat, miercuri, ca a observat doua linii de gandire in PSD in privinta Codului Fiscal, una ridiga a oamenilor din jurul lui Victor Ponta, iar alta de deschidere din partea presedintelui interimar Liviu Dragnea, adaugand ca spera ca ratiunea sa prevaleze.

Predoiu a precizat, la TVR, ca se asteapta de la consultarile din 17 august, propuse de PNL pe tema Codului Fiscal, ca Guvernul sa refaca calculele si sa demonstreze sustenabilitatea masurilor din acest cod, adaugand ca exista semnale din partea liderilor Gabriel Oprea, Liviu Dragnea si Klemen Hunor ca oamenii politici s-au maturizat si nu mai joaca interesele Romaniei.

Citeste si:
Reacția ministrului de Interne după ce a primit facturi de 1.700 de lei la energie și gaze: ”Speranţele de a beneficia de o compensare sunt zero”
Reacția ministrului de Interne după ce a primit facturi de 1.700 de lei la energie și gaze: ”Speranţele de a beneficia de o compensare sunt zero”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi, 27 ianuarie, că ”s-a uitat cu îngrijorare” pe facturile la energie pe care le-a primit pentru luna decembrie, valoarea acestora fiind de...
Ministrul de Interne justifică modificările aduse Codului Rutier: ”Comportamentul unor șoferi a impus o reevaluare a cadrului legal”
Ministrul de Interne justifică modificările aduse Codului Rutier: ”Comportamentul unor șoferi a impus o reevaluare a cadrului legal”
Guvernul a adoptat joi, 27 ianuarie, modificarea Codului Rutier, care prevede majorarea unor amenzi și sancționarea comportamentului agresiv în trafic. La finalul ședinței de guvern,...