Cererea independentilor de inregistrare a UNPR, admisa de tribunal

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 11:35
2059 citiri
Cererea independentilor de inregistrare a UNPR, admisa de tribunal

Tribunalul Bucuresti(TB) a admis cererea parlamentarilor independenti, de inregistrare a Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), dupa ce a judecat, luni, solicitarea acestora, insa decizia nu este definitiva.

Tribunalul Bucuresti a judecat, luni, cererea de inregistrare a UNPR, dupa ce termenul initial, dat in 17 mai, a fost preschimbat la cererea independentilor.

TB a respins o cerere de interventie in cauza, facuta de Asociatia Romanilor Sinceri.

Senatorul independent Liviu Campanu a dat detalii saptamana trecuta despre insemnele partidului si structura de conducere. "Culorile vor fi albastru si rosu. Sigla este prescurtarea UNPR, asezata pe un scut, scutul in fata unei acvile ce tine in cioc o cruce", a spus Campanu.

El a afirmat ca structura de conducere a viitoarei constructii politice va fi formata dintr-un presedinte de onoare, un presedinte al partidului, un presedinte executiv si opt vicepresedinti, care vor coordona regiunile de dezvoltare, precum si un secretar general. Forul central de conducere va fi denumit Birou National sau Birou Politic National, iar structura mai larga de conducere va fi un Comitet la nivel national, care-i va include pe presedintii de filiale. Senatorul a mai mentionat, saptamana trecuta, ca alegerile interne vor avea loc in cadrul unui Congres care se va desfasura, cel mai probabil, in a doua decada a lunii aprilie.

"Va fi un centru de atractie pentru mai multi politicieni nemultumiti de modul in care partidele lor au inteles sa faca politica in momentul de fata si, mai ales, va fi un centru de atractie pentru cei care nu au facut politica pana acum in Romania", a spus Campanu, referitor la noul partid.

Potrivit unor surse parlamentare, din conducerea noului partid vor face parte si fostii social-democrati Cristian Diaconescu si Ioan Munteanu. Potrivit acelorasi surse, UNPR va avea trei sedii in Bucuresti, unul in strada Paris, un altul pe soseaua Kiseleff, iar al treila va functiona ca sediu pentru o organizatie de sector.

Potrivit legislatiei, pentru inregistrarea unui partid politic se depun la Tribunalul Bucuresti urmatoarele documente: cererea de inregistrare, semnata de conducatorul organului executiv al partidului politic si de cel putin trei membri fondatori, care vor fi citati in instanta, Statutul si programul partidului, actul de constituire impreuna cu lista semnaturilor de sustinere a membrilor fondatori, o declaratie privitoare la sediu si la patrimoniul partidului, dovada deschiderii contului bancar.

In termen de trei zile de la data depunerii cererii de inregistrare, anuntul cu privire la aceasta se publica de catre solicitant intr-un ziar central de mare tiraj.

Citeste si:
Care va fi configurația parlamentului în noua sesiune din toamnă. Imagine complet diferită față de decembrie 2020
Care va fi configurația parlamentului în noua sesiune din toamnă. Imagine complet diferită față de decembrie 2020
În doar jumătate de an, aproape toate grupurile politice din parlament au suferit modificări după demisii sau revocări, în paralel cu nașterea unor noi structuri care vor oferi parlamentului...
Criza care ar putea adânci recesiunea România. ”Niciun partid nu-și permite să fugă. Trebuie să inventeze un motiv. PNL e cu pistolul la tâmplă”
Criza care ar putea adânci recesiunea România. ”Niciun partid nu-și permite să fugă. Trebuie să inventeze un motiv. PNL e cu pistolul la tâmplă”
România trece printr-un an dificil. Abia ce ieșisem din pandemie, iar războiul din Ucraina a adâncit criza în care ne aflam deja. Deja avem creșteri importante de prețuri la produsele de...