Opinii: Lupta de gherila a UNPR

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 11:22
2522 citiri
Opinii: Lupta de gherila a UNPR

UNPR nici nu s-a nascut bine si a inceput lupta de gherila. Nu contra crizei. Contra PSD, mama de la sanul careia au plecat noii membri ai Uniunii pentru Progres. Sau de la al carei au fost dati afara.

Atacurile verbale, promisiunea ca va dezvalui afacerile oculte ale PSD si intentia declarata de a destructura fostul partid-mamut ne fac sa credem ca cele doua formatiuni de stanga sunt abia la inceputul unui razboi fratricid pe care il vor purta pana cel putin la alegerile din 2012.

Misiunea si sansa UNPR

Nu e niciun secret pentru nimeni ca principalul motiv al crearii UNPR, dupa obtinerea unei majoritati parlamentare, a fost lupta anti-PSD. S-a nascut din ruperea PSD si poate sa supravietuieasca doar luptand la cutite cu PSD. E misiunea sa si sansa sa la supravietuire. Iar destructurarea PSD de catre UNPR va continua.

Partidul lui Gabriel Oprea nu are multe alte sanse de a creste in afara acesteia. Asta pentru ca nu reprezinta inca mare lucru din punctul de vedere al simbolisticii politice care atrage legatorii.

Tocmai de asta are nevoie sa-si creeze structuri. Si de unde altundeva sa le ia daca nu tot de la PSD. Deocamdata au venit in masa parlamentarii. Urmeaza o multime de primari si de consilieri locali si judeteni. Pe masura ce se vor convinge ca nu mai are niciun rost sa ramana in Opozitie alaturi de PSD.

Evident, nu o vor face cu acte in regula, fiindca si-ar pierde mandatele. Dar e sigur ca si la ora asta o multime dintre primarii PSD vad UNPR ca viitoarea lor destinatie. Usor de inteles, cand ne gandim ca puterea e cel mai bun magnet inventat vreodata pentru atragerea alesilor locali.

Valul de plecari din PSD nu il vom avea acum, ci in cateva luni, dupa ce multi social-democrati se vor fi lamurit ce e cu varianta pro-Basescu a stangii din Romania.

Dupa cum a declarat Gabriel Oprea, Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei vrea mai mult decat sa supravietuiasca. Are chiar ambitia sa-i ia locul PSD ca principalul partid de stanga din Romania. Ca vor reusi sau nu, e de discutat. Insa cu siguranta le va face foarte bine pentru imaginea lor politica sa pretinda asta. si sa incerce s-o realizeze.

Cum incaseaza PSD ?

Pana acum, UNPR a reusit sa-i dea cateva lovituri bune PSD. Dincolo de racolarea unui numar important de parlamentari, i-a luat oameni de legatura si privilegiul de a alerga singur pe un culoar. Cand vorbim de oameni de legatura trebuie sa ne gandim in primul rand la Marian Sarbu, proaspat ales in fruntea Uniunii. Cel care era extrem de valoros prin faptul ca tinea legatura cu sindicatele. Efectele s-au vazut de zilele trecute, cand sindicatele au refuzat sa se ralieze protestelor antiguvernamentale ale PSD.

Pe termen scurt, partidul lui Ponta e un incasator sigur. Pe termen lung insa, UNPR va trebui sa arate ca poate mai mult decat sa atraga parlamentari si primari. Va trebui sa atraga alegatori. Nu neaparat cat sa depaseasca PSD-ul, dar suficienti cat sa-i dea inca o majoritate lui Basescu. S-ar putea sa reuseasca. Nu tine insa numai de ei. In mare masura, soarta UNPR tine de cat de bine guverneaza PD-L.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#UNPR primari PSD, #fuga PSD UNPR, #UNPR Opozitie , #UNPR