Oprea: Basescu e un barbat de stat, nu m-a facut niciodata sef al mafiei lui Nastase

Vineri, 06 Mai 2011, ora 20:00
3641 citiri
Oprea: Basescu e un barbat de stat, nu m-a facut niciodata sef al mafiei lui Nastase
Foto: Antena3

Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, vineri, la Slatina, ca Traian Basescu este un "barbat de stat si un patriot", sustinand totodata ca seful statului nu l-a etichetat niciodata drept "seful mafiei personale a lui Adrian Nastase", asa cum ar fi inventat presa.

"Pe Traian Basescu il cred in primul rand barbat de stat si il cred patriot. Despre putini oameni din istoria noastra poti sa spui ca sunt barbati de stat. Traian Basescu cu siguranta este un barbat de stat", a declarat ministrul Apararii, ceea ce i-a facut pe jurnalistii prezenti in sala sa il intrebe daca a fost la fel de patriot si cand l-a etichetat drept mafiot.

"Niciodata Traian Basescu nu m-a facut seful mafiei personale a lui Nastase. Va rog sa verificati. A fost campanie. In campanie a adresat acuzatii, cum se adreseaza in mocirla romaneasca din ultimii 20 de ani multe declaratii, in care i-a luat pe rand pe toti, de la presedintele Iliescu pana la ceilalti colegi de partid.

Niciodata nu m-a facut seful mafiei personale a lui Nastase. A fost o inventie a presei", a spus ministrul Apararii, vizibil iritat.

In 7 septembrie 2004, liderul Aliantei D.A. Traian Basescu acuza: "Din mafia personala a lui Adrian Nastase fac parte Eugen Bejinariu, Ionel Blanculescu si Gabriel Oprea, oameni care sunt condusi din umbra de cuplul Bittner-Petrache!".

Ulterior, in 17 octombrie 2010, dupa ce Gabriel Oprea a fondat UNPR ajutand PD-L sa se mentina la guvernare, Traian Basescu a sustinut, intr-o emisiune la ProTV, ca l-a reevaluat pe Gabriel Oprea, reamintindu-si totusi gravele acuzatii pe care i le adusese acestuia in campania din 2004.

"Trebuie sa recunoastem ca in Oprea am vazut un om pe care l-am reevaluat. Dupa ce PSD-ul l-a pus ministru de Interne a venit la mine si si-a depus demisia, pentru ca nu a vrut sa instaleze capi ai mafiei in structurile de securitate nationala, in serviciile de informatii ale Ministerului de Interne. Deci, pentru mine, Oprea este un om reevaluat.

Cand a fost impus de PSD aveam mari semne de intrebare. Cand am vazut reactia lui la presiunea pe care au facut-o Vanghelie si Mircea Geoana, sa numeasca niste oameni care erau cunoscuti a fi parte a sistemului sau ca aveau legatura cu sistemul mafiot, generalul Oprea a venit si a spus: 'Eu nu merg mai departe, renunt la mandat'", a afirmat Traian Basescu, la Pro TV.

C.B.

Quarterly Report - Editia 4

Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni, 20 mai, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia...
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
#Gabriel Oprea UNPR Basescu, #Gabriel Oprea sef mafie, #Oprea Basescu mafie Nastase , #UNPR
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
TE-AI FACUT SINGUR , NU TREBUIA SA TE FACA BASE SEF DE MAFIE LA NASTASE.