Oprea, fata in fata cu Iohannis: Suntem total de acord si sustinem orice propune presedintele (Video)

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 12:34
3683 citiri
Oprea, fata in fata cu Iohannis: Suntem total de acord si sustinem orice propune presedintele (Video)
Foto: Realitatea TV

Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, vineri, dupa consultarile cu presedintele Klaus Iohannis ca formatiunea sa este "total de acord si sustine" organizarea de alegeri anticipate si, in general, orice propune seful statului pe aceasta tema. Totodata, acesta a confirmat ca atributiile de ministru de Interne au fost preluate de secretarul de stat Ilie Botos.

Delegatia UNPR a iesit de la consultarile cu seful statului dupa 10 minute de discutii.

Iohannis continua consultarile pentru noul guvern: Cine va reprezenta strada? LIVE

"Ca intotdeauna, UNRP il sprijina pe presedintele Romaniei. I-am transmis intreaga disponibilitate, atat in desemnarea prim ministrului, in desemnarea viitorului guvern, in tot (...) Suntem total de acord si sustinem alegerile anticipate", a declarat Gabriel Oprea.

Intrebat daca este adevarat ca si-a delegat atributiile secretarului de stat Ilie Botos, asa cum aparuse deja in presa, Gabriel Oprea a explicat ca "prin depunerea mandatului de catre dl Ponta, tot guvernul e demisionar" si a confirmat ca "la comanda MAI se afla secretarul de stat, generalul Ilie Botos".

Raspunzand la intrebarile jurnalistilor, Gabriel Oprea a precizat ca acesta a fost "mesajul UNPR" si a dat asigurari: "Coalitia functioneaza".

"Orice formula pe care presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, in dialog cu partidele politice, cu delegatii din strada ai poporului roman, o va dori, va fi sprijinita de UNPR, ma refer la prim ministru, formula de guvern de tehnocrati (...) E foarte important sa ascultam glasul demoncratic al strazii, sa il sprijim pe presedinte, care e ales de poporul roman", a declarat Gabriel Oprea.

Presedintele Klaus Iohannis a chemat partidele la consultari dupa ce Victor Ponta a anuntat, miercuri, demisia Guvernului. Joi, seful statului a discutat cu delegatiile PSD, PNL, UDMR si minoritatilor nationale, iar astazi, dupa intalnirea cu UNPR, urmeaza sa primeasca delegatia ALDE, iar la 13:30 sa se intalneasca cu reprezentantii societatii civile.

#Gabriel Oprea UNPR consultari Iohannis, #Iohannis consultari Ponta demisie , #UNPR
Comentarii
Poza coolsnow
coolsnow
rank 5
o singura propunere este valabila pentru izmenar
Poza elem
elem
rank 5
nu mai vrem comunisti la discutii!