Oprea: Impozitul pe avere va aduce 9 miliarde de euro la buget (Video)

Marti, 10 August 2010, ora 11:35
2522 citiri
Oprea: Impozitul pe avere va aduce 9 miliarde de euro la buget (Video)

Presedintele de onoare al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat marti ca spera ca vacanta a fost un sfetnic bun pentru politicienii romani, iar cand se vor intoarce la munca vor vota introducerea impozitului de solidaritate, masura menita sa aduca la bugetul statului aproximativ 9 miliarde de euro, intr-o perioada de trei ani de zile.

"Am primit numeroase declaratii de sustinere pentru aceasta initiativa, iar acum trebuie sa vedem cine se tine de cuvant. Impozitul de solidaritate va aduce bani la bugetul de stat care vor fi folositi pentru echilibrarea bugetului si pentru plata pensiilor. Aceasta masura are la baza doua temeiuri: in situatii exceptionale se cer masuri exceptionale si cei care au mai mult trebuie sa dea mai mult", a mai adaugat progresistul.

Gabriel Oprea a mai precizat ca in ultima luna a primit semnale foarte incurajatoare in legatura cu impozitarea averilor mari si foarte mari.

"Avem sustinerea covarsitoare a pensionarilor cu venituri medii de la stat si privat, avem si numeroase declaratii de sustinere de la politicieni de la Putere si din Opozitie. Printre ei se numara Emil Boc, Marko Bela si senatorul Dan Voiculescu", a mai spus acesta.

Presedintele de onoare al UNPR a reiterat ideea ca atitudinea politicienilor in legatura cu asta poate intruni consensul unor partide si a unor lideri politici, care in orice alte privinte se situeaza pe pozitii diametral opuse.

"Avem semnale pozitive si de la economisti si de la societatea civila. Printre cei nemultumiti se numara oameni de afaceri cu averi extrem de mari, dar si Victor Ponta a dat de inteles ca se opune acestui proiect. Nu vreau sa fac niciun comentariu, dar convingerea mea e ca alegatorii si membrii PSD ar sustine aceasta initiativa indiferent de pozitia liderului lor. Cred ca liderul PSD va asculta vocea si va face cum spun acestia si nu va asculta interesul personal", a mai spus progresistul.

Gabriel Oprea mai crede ca romanii au nevoie de solidaritate, iar politicienii trebuie sa fie primii care sa dea dovada de asa ceva.

Citeste si:
Ce interese sunt în spatele creșterilor salariale anunțate de guvern doar pentru anumite categorii de bugetari
Ce interese sunt în spatele creșterilor salariale anunțate de guvern doar pentru anumite categorii de bugetari
Guvernul n-a mai așteptat decizia CCR cu privire la două proiecte de lege privind măriri salariale pentru anumite categorii de bugetari și pregătește o Ordonanță de urgență (OUG) în...
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a contrazis luni, 8 august, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a declarat că localităţi din România subvenţionează metroul din...