Ziare.com

Oprea: Marian Sarbu nu vrea postul lui Seitan, mai ales acum

Joi, 17 Iunie 2010, ora 20:10

   

Oprea: Marian Sarbu nu vrea postul lui Seitan, mai ales acum
Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, joi, la Targu Mures, ca liderul formatiunii, Marian Sarbu, nu a cerut si nu isi doreste, mai ales acum, sa ocupe postul lui Mihai Seitan, de ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

"Colegul meu, Marian Sarbu, care e presedintele partidului, a fost foarte clar: nu am cerut nimic. Domnul Marian Sarbu nu a cerut si nu isi doreste, mai ales acum, postul domnului ministru Seitan", a declarat Oprea.

Intrebat daca personal se considera remaniabil, Oprea a raspuns: "Competenta pentru astfel de remanieri revine primului ministru si sefului statului. Sa-i intrebati pe ei".

Oprea a tinut apoi un discurs despre motivele pentru care UNPR a intrat la guvernare. "Noi am intrat in aceasta guvernare in primul rand in calitate de parlamentari, dupa care am facut acest partid de centru-stanga care are doi piloni: interesul national, in care chiar credem, si dialogul social.

Am intrat pentru stabilitatea politica, era un moment de anarhie politica si era criza mondiala. Am considerat ca este necesara stabilitatea tarii, sa nu ajungem ca alte tari. Suntem pe marginea prapastiei, trebuie sa aducem stabilitate, sa depasim, daca ne unim cu totii, indiferent de culoare politica si interese, perioada de criza", a spus Oprea.

Ministrul Apararii a fost prezent la Targu Mures pentru a preda municipalitatii cateva cazarme dezafectate si teren apartinand armatei.

Presedintele UNPR, Marian Sarbu, a sustinut, miercuri, ca formatiunea sa nu a negociat functii in Guvern si ar fi "penibil" sa faca acest lucru, "mai ales in conditiile acestea extrem de complicate pentru tara" si s-a aratat nemultumit de faptul ca numele lui este vehiculat in presa sa ocupe ministerul Muncii, in cazul unei eventuale remanieri a lui Mihai Seitan.

"Vreau sa fac doua-trei precizari cu privire la stirile referitoare la remaniere. Am vazut ca apar si eu alaturi de unul dintre colegii mei (Cristian Diaconescu, despre care s-a scris ca va prelua portofoliul externelor, n.r.) pe aceste stiri.

Vreau sa va spun ca stirile sunt false, iar sursele pe care se bazeaza ar trebui sa fie verificate mai bine, in conditiile in care, asa dupa cum stiti, constitutional vorbind, singurii abilitati sa stabileasca in legatura cu ceea ce se intampla intr-un proces de remaniere sunt primul ministru si seful statului.

Ca atare, atunci cand apar astfel de stiri, mai ales atunci cand ne privesc strict personal, rugamintea e sa ne intrebati, sa vedeti daca stim ceva despre acest lucru", a declarat liderul UNPR.

El a precizat ca UNPR nu a negociat posturi in Guvern, lucru pe care il considera neavenit in conditiile economice actuale. "Noi n-am negociat niciun fel de functie in aceasta perioada, mai ales in conditiile acestea extrem de complicate pentru tara. Ar fi de-a dreptul penibil sa negociezi functii in conditiile in care in tara exista atata suferinta", a conchis Sarbu.

Sursa: rNews

Articol citit de 1040 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Generalul de bocanci si izmene, remarcabilul razboinic cu mustele din intendenta, tov.Oprea Gabrielll

Isi face planurile de razboi cum facea planul de servire cand era ospatar la Neptun. Daca se rastea la el un gradat, tov. Oprea se arunca pe burta si striga: farfuria am spart-o in interes national! Iertati-ma tov.caporal!

Se pare ca nu l-au iertat.

 

cine isi baga capul in lat ,acum????....trebuie sa fii nebun sa vrei la guvernare acum.....cind este mai comod sa faci circ cu buzunarele pline si mai ales cand Romania a ajuns in prag de faliment cu ajutorul celor 2 partide PNL si PSD

....

 

UNDE E GB-e-Doby ??????????????//

Vrea un extaz cu tine, cel cu limba atat de poetica!
Te chiama te rog si pe GHILOTINA, VLAD, "Cine-uita-nu-merita", nonvolo.................. sa-ti dea ajutor.
Sefu e cam statut de cand sa despartit de Nuti!
MIAUUUUUUUUUUUUUU

 

BASE64 pentru kogayonn si prietenul lui, Cotoi !!!

U2EgdGUgZnV0IGluIGd1cmEgLCBDb3RvaSBpb
XB1dGl0ISBTYSBiZWxlc3RpIHB1bGVsZSBsYS
B0b3RpIGZvcnVtaXN0aWksIGluZGlmZXJlbnQ
gZGUgc2V4IHNpIG9yaWVudGFyZSBwb2xpdGlj
YSE=***

http://home3.paulschou.net/tools/xlate/

Nu zau ?!?

Oprea este 'pinguin' si ca urmare minte in inconstienta ca toti colegii sai. Si lui Sarbu , si lui Diaconescu le curg balele dupa functii, ca sa nu le spun ciolane. Dar au oare pregatirea necesara, de gargara , de impostura si demagogie ne-au convins suficient.

iar ati aparut mai fetele de la capalna???!!!!!!.....oftica mare pe voi ...ca nu a trecut motiunea...???

zat...zat ....ca viciati aerul cu expresiile voastre ca canii...si ne trebuie masti de gaze cind scoate-ti cite o perla...adios fetelor !!!!...

fetele de la capalna !!!....nu va legana-ti mai prea tare ca ametiti...si o sa va vina rau de mare..)))))) ...si o sa cadeti din barca...

..

pagini de istorie ... ce se repeta ; iar cand vor intelege si unii lingai de azi ... va fi deja tarziu :

"In Romania stăpanea vointa regelui Carol al II-lea si-a ocultei ... din jurul tronului… Megalomania regelui Carol al II-lea era punctul de convergentă al acestor presiuni obscure: camarila palatului, in frunte cu Elena Lupescu si Urdăreanu; clica politică in frunte cu Armand Călinescu (ministru de interne); mafia ..., in frunte cu Filderman." (Wilhelm Filderman, Mare Maestru al Lojii Americano-Romane – presedinte al Uniunii .... din Romania, membru al ... Agency).
Faptele s-au desfăsurat cu rapiditate.
... nu isi puteau permite să le scape din mană Romania si să cadă sub influenta Germaniei ... , si nici un efort nu era considerat prea mare pentru obtinerea acestui deziderat.
La 10 februarie 1938 Carol al II-lea instalează un “guvern consultativ" prin lovitură de stat, sfidand Constitutia in vigoare.
La 15 februarie 1938 interzice toate partidele politice, inclusiv Miscarea . La 20 februarie proclamă o nouă Constitutie, pregătită in laboratoarele ..., care conferea regelui puteri dictatoriale.
Corneliu Codreanu, adresează o scrisoare noului guvern, referindu-se la noua Constitutie: “intreaga luptă natională, după 20 de ani, se termină printr-o Constitutie care nu numai că nu rezolvă nimic din problema vitală a natiei noastre, ci vine să pecetluiască pentru totdeauna drepturile si pozitiile furate de la romani de năvălitorii ..., impotriva cărora noua Constitutie nu ne mai deschide nici o posibilitate de apărare".
O altă scrisoare i-o trimite istoricului Nicolae Iorga, care atacase miscarea ... că se ocupă de activităti comerciale: “Cand acum 15 ani in urmă tineretul manifesta sgomotos impotriva cuceririi ... (nu mai sgomotos decat dl. Iorga la 1906), domnii din guvernul de astăzi ne spuneau: «Nu asa veti rezolva problema! Apucati-vă de comert! Faceti ca ei!» Iată ne-am apucat… cand ati văzut insă că pornim, că suntem corecti, că suntem capabili, că munca noastră este binecuvantată de Dumnezeu, veniti tot voi, si distrugeti acest inceput de comert romanesc… Eu nu mă pot bate cu dumneata. N-am nici geniul, nici varsta, nici condeiul si nici situatia dumitale. Dar din adancul unui suflet lovit si nedreptătit iti strig, si iti voi striga din adancul gropii: esti un necinstit sufleteste care ti-ai bătut joc pe nedrept de sufletele noastre nevinovate…"
Condamnat pentru a-l fi calomniat pe marele istoric Nicolae Iorga (care l-a dat in judecată pentru scrisoarea de mai sus) si pentru delictul de uneltire contra ordinii sociale si crima de răzvrătire, Corneliu Codreanu, impreună cu incă 13 camarazi au fost osanditi la 10 ani muncă silnică. Totodată regimul carlisto-... a infiintat lagărele de concentrare ce au fost ticsite cu ... (printre cei inchisi fiind si tineri intelectuali, precum Mircea Eliade). "...

 

...

..."Venise mult asteptatul moment al coalitiei ...-...-regale pentru asasinarea lui Codreanu.
In noaptea de 29 spre 30 Noiembrie 1938, Codreanu impreună cu alti 13 legionari au fost ridicati din lagărul de la Ramnicu Sărat pentru a fi transportati la inchisoarea Jilava.
Pe drum, in pădurea Tancăbesti, din ordinul special al regelui Carol al II-lea, pus in aplicare de ministrul de interne Armand Călinescu, toti cei 14 sunt asasinati prin strangulare, impuscati si aruncati intr-o groapă comună la Jilava peste care s-a turnat acid sulfuric si s-a asezat o placă uriasă de beton.
Oficial s-a anuntat că au fost impuscati in timp ce incercau să evadeze de sub escortă.
Pentru această faptă Armand Călinescu a fost avansat de către rege din functia de ministru de interne in cea de prim-ministru."

 

...

" In ziua de 21 septembrie 1939, primul-ministru Armand Călinescu, după repetate esecuri, este asasinat de către o echipă de legionari autointitulati Răzbunătorii. După săvarsirea asasinatului, cei nouă legionari au ocupat postul national de radiodifuziune si au anuntat intreaga tară: “Am pedepsit pe acela cu a cărui invoire a fost omorat ..., Corneliu Zelea Codreanul", apoi s-au predat politiei. Au fost schingiuiti si impuscati pe loc, iar trupurile le-au fost expuse pe străzile Bucurestiului, ca exemplu pentru populatie.
Din ordinul regelui Carol al II-lea, in toată tara, in aceeasi zi au fost asasinati sute de legionari arestati, in plus au mai fost arestati cate trei-cinci legionari in fiecare judet al tării, asasinati pe loc de către politie si lăsati pe străzi trei zile la rand pentru ingrozirea populatiei.
Intre iunie- septembrie 1940 Romania pierde fără luptă, prin cedare de către Carol al II-lea, următoarele teritorii: Transilvania, Basarabia, Bucovina si sudul Dobrogei. Ultimele trei au rămas pierdute pană in ziua de azi.
De indată ce populatia află despre cedarea Transilvaniei iese in stradă si manifestă impotriva regelui Carol al II-lea. Legionarii pregătesc o “revolutie" socială pentru luna septembrie, dar Carol al II-lea incearcă să o evite, numindu-l prim-ministru pe generalul Ion Antonescu, care se găsea la mănăstirea Bistrita cu domiciliu fortat, impus tot de rege. Nici un partid insă nu mai vrea să participe la noul guvern, sau asa vrea Antonescu să-l facă pe rege să creadă. In seara zilei de 5 septembrie 1940 tineretul iesit in stradă la Bucuresti, in frunte cu miscarea ..., cere abdicarea regelui, pe care il socotea principalul vinovat de dezastrul tării. Revolta generală mocnea in aer. Generalul Coroamă, comandantul trupelor din Capitală, căruia i se cere să restabilească ordinea, declară că mai bine se lasă impuscat decat să ordone deschiderea focului asupra tineretului. In această situatie, de pe noua pozitie detinută, Antonescu il somează pe Carol să abdice si să renunte la tron in favoarea fiului său, Mihai.
Regele trădător de tară Carol al II-lea abdică si pleacă in străinătate in dimineata de 6 Septembrie, impreună cu mult iubita sa ... Elena ..., care, hoteste, la plecare incearcă să-l ia cu ei si pe Mihai, mostenitorul tronului. Datorită unui aghiotant regal, tentativa nu reuseste. După ce vagoanele trenului special au fost incărcate pană la refuz cu bunurile mobile cele mai de pret din Palatul regal de la Bucuresti, fostul rege si ... s-au indreptat spre Iugoslavia. "

...

 

ham ham

normal ca nu vrea postul acum... cand e criza, cand e mult de lucru, cand trebuie sa-si asume responsailitati, cand nu au cum sa bage in buzunar bani publici ca e toata lumea cu ochii pe ei... normal ca nu. La fel fac si PSD si PNL. Se bat cu pumnul in piept ac ei fac, ei dreg, cand defapt nici unul nu si-ar dori sa ocupe un post cheie in aceasta perioada. Dar da bine la imagine sa latri prin presa.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor