Oprea: Sprijinind Guvernul, UNPR a sprijinit Romania

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 22:37
1363 citiri
Oprea: Sprijinind Guvernul, UNPR a sprijinit Romania

Presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Gabriel Oprea, a declarat, sambata, la Iasi, ca partidul sau a sprijinit Guvernul fara a cere functii si si-a exprimat convingerea ca actuala coalitie de guvernamant va castiga alegerile din 2012.

"Noi nu am cerut nicio functie. Noi am ajutat Guvernul, pentru ca altfel Guvernul se prabusea si, odata cu Guvernul, se prabusea Romania. Sprijinind Guvernul, am sprijinit aceasta tara. Am avut norocul ca aceasta tara sa fie condusa de un adevarat barbat de stat. La viitoarele alegeri romanii vor distinge - cei care au stat si au dus povara in perioada grea in care Romania se prabusea, iar altii se uitau la televizor si aplaudau. S-au luat masuri grele, nepopulare, dar juste si corecte, iar Romania nu a cazut. Este nevoie de solutii, nu de vorbe", a subliniat Gabriel Oprea.

In context el a spus, referindu-se la initiativa UNPR "Cosul de solidaritate", ca aceasta este menita sa-i ajute pe pensionari si ca un alt proiect al partidului privind taxarea averilor mari si foarte mari va aduce bugetului de stat, in trei ani, noua miliarde de euro.

"Cosul de solidaritate nu costa nici macar un leu. Este vorba doar despre un efort de organizare. Pensionarii vor putea sa cumpere alimentele de baza la pret de producator. Este nevoie sa facem acest efort, pentru a-i ajuta pe pensionari sa treaca peste aceasta perioada de criza. Un al doilea proiect responsabil al UNPR este taxarea averilor mari si foarte mari. E omeneste ca cei care au sa ajute romanii vulnerabili sa treaca peste aceasta perioada grea. Acest proiect, taxarea averilor mari si foarte mari, va aduce noua miliarde de euro pentru pensiile romanilor. Acestea sunt masuri responsabile", a punctat liderul UNPR.

Oprea a mai spus ca partidul are peste 200 de primari, "cei mai buni primari din tara", si peste 200.000 de membri, si si-a exprimat convingerea ca actuala Coalitie va castiga alegerile din 2012.

"Singurii nostri stapani sunt Romania si romanii. Acest partid de centru stanga reprezinta stanga responsabila. Atunci cand esti atacat politic inseamna ca esti pe drumul cel bun. Aceste atacuri josnice ale PSD si PNL arata ca suntem pe drumul cel bun. La alegerile din 2012, daca vom munci si vom veni cu oameni respectati de comunitate, vom castiga alegerile. Sunt convins ca actuala coalitie va castiga alegerile din 2012", a mai spus Gabriel Oprea.

Citeste si:
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
Ministerul Afacerilor Externe a reacționat vineri seară, 20 mai, după o postare a preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, în care a transmis că prioritatea sa este să îi reprezinte pe toţi...
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Votanții AUR sunt motivați de „nemulțumirea pe care o simt că alții câștigă mult mai mult decât ei de pe urma globalizării”, argumentează antropologul Radu Umbreș într-o analiză...