Oprea spulbera sperantele PNL-ului si jura credinta PSD-ului

Sambata, 21 Martie 2015, ora 12:29
3097 citiri
Oprea spulbera sperantele PNL-ului si jura credinta PSD-ului
Foto: Antena 3

Presedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a tinut sa risipeasca, sambata, speculatiile privind o posibila alianta cu PNL pentru schimbarea majoritatii si o guvernare alaturi de liberali.

"Sunt aici pentru a va asigura ca UNPR ramane acelasi partener devotat al aliantei din care face parte. De fiecare data, ne-am respectat cuvantul dat. De fiecare data ne-am demonstrat seriozitatea si onestitatea pentru ca am pus umarul la stabilitatea economica si politica a acestei tari.

De aceea, sustinem Executivul condus de Victor Ponta si sustinem actuala majoritate parlamentara. Indiferent de speculatii, UNPR ramane fidel principiului stabilitatii. Suntem in acest Guvern pentru a guverna.

Nu facem jocuri de culise, nu facem intelegeri pe sub masa si nu ne lasam partenerii la greu. Acesta este modul in care noi, UNPR, intelegem sa facem politica, si acesta este blazonul pe care il vom onora de fiecare data", a spus Gabriel Oprea, sambata, la Consiliul National al PSD.

Senatorii UNPR nu ar vrea o majoritate cu PNL: Am fi ospatari, le mai ducem o bere

Acesta a precizat ca formatiunea social-democrata "este si ramane o forta pentru ca exprima vointa a milioane de romani - milioane de tineri, de varstnici, de muncitori, de agricultori, a milioane de familii care muncesc pentru a-si construi un viitor".

"PSD si UNPR sunt aliati in cea mai serioasa si mai stabila constructie politica. Ne unesc aceleasi valori si ne unesc principiile moderne ale politicii pe care o reprezentam", a mai sustinut ministrul de Interne.

Vicepremierul a spus ca UNPR "ramane fidel interesului national" si sustine orice demers in interesul national, indiferent de cine il initiaza.

"La fel cum il sustinem pe Victor Ponta la guvernare, asa il sustinem pe presedintele Klaus Iohannis in proiectele majore de securitate nationala.

(...) Vom vota orice proiect de interes national, orice proiect de interes pentru Romania, indiferent de formatiunea politica ce il initiaza.

(...) Va cer sa nu slabim ritmul si sa nu ne lasam distrasi de competitia politica. Romanii merita sa fie mandri de noi", a mai declarat Gabriel Oprea.

Gorghiu: Am convins unii parlamentari UNPR pentru formarea unei noi majoritati

La randul sau, Victor Ponta i-a laudat pe partenerii de guvernare, in discursul sustinut dupa cel al persedintelui UNPR.

"UNPR si Gabi Oprea au fost cei mai duri adversari ai nostri pana in 2011, dar de atunci au fost cei mai loiali parteneri ai nostri si cred ca asa vor fi si in continuare", a precizat presedintele PSD.

Ludovic Orban: cand va fi depusa motiunea impotriva Guvernului Ponta si cum se va obtine majoritatea

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni seara, ca partidul sau a purtat discutii cu parlamentarii UNPR pentru formarea unei noi majoritati, iar pe unii i-a si convins.

"Am discutat cu colegi de-ai domniei sale (Gabriel Oprea - n.red.), si pe unii i-am convins ca merita sa sustina acest program de guvernare. In momentul in care vom avea aceasta majoritate, vom depune motiunea de cenzura", a afirmat Gorghiu, la Realitatea Tv.

In locul lui Ponta n-as fi fericit. Am gresit cand am trezit gastele Interviu cu Ludovic Orban

La randul sau, prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a spus, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca UNPR este "cheia de intrare in Palatul Victoria", adaugand insa ca nu crede posibila o negociere cu Gabriel Oprea.

In aceste conditii, Ludovic Orban vede doar varianta negocierilor individuale cu parlamentarii UNPR si a explicat cum ar urma sa fie constituita noua majoritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gabriel Oprea PSD, #Oprea sustine PSD, #UNPR guvernare, #UNPR sustinere PSD, #Oprea guvernare PSD , #UNPR
Comentarii