Ziare.com

UNPR vrea sa reia proiectele privind taxarea marilor averi si reducerea varstei de vot

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 14:38

   

UNPR vrea sa reia proiectele privind taxarea marilor averi si reducerea varstei de vot
Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, marti, ca formatiunea sa isi propune sa reintroduca in dezbaterea parlamentara proiectele legislative privind taxarea marilor averi si reducerea varstei de vot de la 18 ani la 16 ani.

"Vrem azi sa reintroducem in dezbaterea publica doua priecte importante pentru UNPR - taxarea marilor averi, si va aduceti aminte ca acum 3 ani doar doua voturi in Parlament au facut ca aceasta lege sa nu treaca, precum si reducerea varstei de vot de la 18 ani la 16 ani", a spus Oprea.

Proiectul de lege propus de UNPR prevede ca averile peste 450.000 de euro sa fie taxate cu 1%.

Oprea a mai spus ca este convins ca in cadrul coalitiei de guvernare, dar si in Parlament, UNPR va aves spirjinul necesar pentru promovarea si adoptarea celor doua acte normative.

De asemenea, vicepremierul a spus ca UNPR are un protocol semnat in 2012 cu PSD, protocol in care se vorbea si despre aceste doua legi, el aratand ca acest protocol exista si in continuare.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 895 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Disperarea comunistilor naste monstri .

Simtind ca le fuge pamantul de sub picioare, s-au gandit ei sa reinventeze lupta de clasa. Daca ne luam de cei putini si invidiati, castigam votul si simpatia celor multi si napastuiti. Numai ca cei multi si napastuiti, au inceput sa vada ca nu asa se face, si ca masurile astea de obicei sunt contraproductive. Cu alte cuvinte dragi politicieni, O sa va fuga averile in alte tari mai prietenoase, si o sa taxati o P.
O alta observatie cu privire la "marile averi" . 450.000 de euro? E o gluma? Deci un bucurestean care sta in centru intr-un apartament mai bun, si are o masina mai scumpa si ceva bani in banca, deja se apropie de termenul de "mare bogatas"?

 

Ce stiu copiii la 16 ani despre vot, lupta politică, interes

... personal si de gască, interes national? Aproape nimic si sunt usor de cumpărat, de mintit, de manipulat.
Banditii acestia de la UNPR caută motive sa se dezică de Ponta. Ce beneficiu aduce tarii si populatiei votul unor imaturi?

"Va fi o taxă de solidaritate pe averile mai mari de 450.000 de euro

... spune N Ontanu.
Să vedem: in opinia mea există oameni bogati pentru că au muncit si oameni bogati pentru că au furat.
De ce si unii si altii să fie taxati in acelasi fel? N-ar fi oare mai onorabil să se confiste averile hotilor?
Si-apoi, de ce un om bogat, un afacerist, care a creat locuri de muncă să plătească taxe din care să fie plătiti lenesii, pomanagiii, speriatii de muncă, dependentii de ajutoare sociale?
Nu mi se pare corect.
Nu sunt bogată, trăiesc numai din pensie, dar nu mi se pare uman si moral ca un om care munceste să fie taxat doar pentru că munceste. Este ilogic, absurd.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor