Senatul l-a salvat pe Oprea, romanii ies in strada - unde si cand va avea loc protestul

Marti, 20 Septembrie 2016, ora 17:22
154503 citiri
Senatul l-a salvat pe Oprea, romanii ies in strada - unde si cand va avea loc protestul

Romanii nemultumiti de faptul ca senatorii au respins cererea DNA de urmarire penala a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina, au anuntat ca ies in strada.

Astfel, joi intre ora 18:00 si 21:00 se va organiza un protest la Palatul Parlamentului.

"Iesim in strada pentru cei care nu mai sunt printre noi. Un politist a murit, iar persoana care este vinovata de ucidere din culpa nu va ajunge in fata justitei, pentru ca cei din Senat se cred deasupra legii. Fratilor, nu sunteti nici Dumnezeu si nici invincibili.

De aceea, joi iesim in strada, chiar la voi in casa, la intrarea dinspre Senat, ca sa vedeti ca nu exista vreo diferenta magica intre noi si voi", este mesajul de pe pagina de eveniment a protestului "Oprea, esti cercetat, trebuie sa fii judecat".

Organizatorii sustin ca sunt indignati de faptul ca Senatul impiedica justitia sa urmeze cursul normal si nu vor sa lase lucrurile asa.

Pe pagina de evenimentului s-a postat si un link de pe Google Maps pentru ca cei care vor sa paticipe sa stie locul exact unde trebuie sa se intalneasca.

Amintim ca senatorii au respins luni, in plen, cererea DNA de urmarire penala a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina.

Citeste care sunt acuzatiile pe care i le aduc procurorii DNA fostului ministru Gabriel Oprea

DNA a reactionat apoi, spunand ca votul senatorilor are drept consecinta "blocarea anchetei penale fata de Gabriel Oprea cu privire la infractiunea de ucidere din culpa si ii plaseaza pe procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in imposibilitatea stabilirii raspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea politistului Bogdan Gigina".

Votul Senatului a starnit mai multe reactii de dezaprobare, de la purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, la politistul Marian Godina.

A.G.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...